сряда, 20 юни 2018, 18:45 ч.

Недоволството расте

Майките на деца с увреждания обмислят дело срещу Димитър Манолов

BNews.bg

Майките на деца с увреждания обмислят дело срещу Димитър Манолов

Протестиращите се разгневиха и заради статус на Славея Сиракова, който впоследствие беше изтрит

Протестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да заведат дело срещу президента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. Те вече се консултират с адвокати.

Причината са думите му по време на срещата в Министерския съвет относно Закона за личната помощ за хората с увреждания: „И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”.

Мъчно ми е да гледам тези деца се употребяват за политически цели – така Димитър Манолов обясни реакцията си и се извини, но не на всички. 

„Ако съм засегнал, защото наистина там има нормални и свестни хора, които очевидно гледайки това са ме разбрали криво, аз им поднасям извиненията си, защото имаше и ненормални хора между тях, с ненормални емоции”, посочи Манолов. 

„Нас не ни интересува политически кой ще ни подкрепи. Ние искаме работещ закон за нашите деца, защото това е залогът – животът на нашите деца”, категорична е Ива Славкова, майка на дете с увреждания. 

Искра Лазарова и днес е със сина си до палатката. Александър е с детска церебрална парализа и епилепсия „Аз няма да го прибера, не го разхождам, никой не ми плаща, за да съм тук”, изтъкна майката. 

12-годишната Алекс е със същите диагнози като сина на Искра. Момичето е отново с майка си при протестната палатка в Добрич.

Другата коментирана тема е липсата на подкрепа към закона от национално представените организации. „Лично аз за тях научих миналата година. Никой никога не ме е потърсил, за да ми каже, че може да помогне нещо за моето дете”, подчерта Стела Илиева, майка на дете с увреждане. 

Майките са ядосани и заради статус в социалната мрежа на дъщерята на Наско Сираков и Илияна Раева – Славея. „След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност заради моментите ви на безчовечност!”, написа тя. Славея отказа да коментира статуса си, който вече е изтрит, но обясни, че е написала извинение към майките, а коментарът ѝ се отнасял само за тези, които изоставяли децата си.

Майките на деца с увреждания обсъждат и нови форми на протест. Палатките в София, Варна, Бургас и Добрич обаче обаче остават.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари