понеделник, 25 юни 2018, 9:31 ч.

Тапи

Автобуси ще горят като факли! Транспортният бранш БЛОКИРА София!

BNews.bg

Автобуси ще горят като факли! Транспортният бранш БЛОКИРА София!

Снимка: Кадър: БТВ

Автобусните превозвачи блокират София. Срещу пакета „Макрон“ се обявиха от бранша, а заканите са – цяла България да бъде блокирана, границите да бъдат затворени, автобуси да горят като факли на гърба на Народното събрание и още…

Днес в центъра на София ще е страшно, тъй като се очаква 250 автобуси и 50 камиони да се включат в протестното шествие от храм-паметника Свети Александър Невски до Централна автогара.

"Този законопроект не защитава по никакъв начин бранша, единственото, което цели, е лобизъм, корупционни практики и корпоративни интереси. Той е вреден и трябва да бъде изтеглен", категорична беше Магдалена Милтенова от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Организаторите са категорични, че ако не ги чуят, ще има нови протести. „Обмисляме затваряне на граничните контролно-пропускателни пунктове с тежкотоварни автомобили”, каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

„Хората са готови дори да палят автобуси, да обявят гражданско неподчинение, да спрем да возим пътници и да преустановим дейността си, ако този законопроект не бъде изтеглен. Готови сме на крайни мерки”, обобщи Милтенова.

Днес се променя организацията на движение по трасето на двете шествия.

Автобусите тръгват от 11 ч. от площад Св. Александър Невски" по булевардите "Цар Освободител" и "Мария Луиза" до Централна автогара София. 

Камионите потеглят от 11:30 ч. от булевард "Цариградско шосе" и отново ще преминат през центъра на София, за да стигнат автогарата. 

В тази връзка до приключване на протеста се забранява паркирането в голям периметър от площад "Св. Александър Невски".

От 9 ч. паркирали товарни автомобили ще има в крайна дясна лента на магистрала "Тракия" и бул. "Цариградско шосе" в посока център.

Очаквайте подробности!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари