вторник, 26 юни 2018, 17:41 ч.

Пълно безхаберие

СРАМ! ТЕЛК в Добрич лиши от терапия дете със синдром на Даун

BNews.bg

СРАМ! ТЕЛК в Добрич лиши от терапия дете със синдром на Даун

Прегледът бил проведен само от един медик, въпреки разпоредбите на закона, че за процента инвалидност трябва да се произнесат трима експерти.

Ралица е на 3 години. Ражда се с една хромозома повече – Синдром на Даун. Досега според комисиите ТЕЛК увреждането й е било 50%. Според последния документ детето е 20% по-здраво.

ТЕЛК-Добрич не дава обяснение защо Ралица е с намален процент, въпреки че за последните три години освен със Синдрома, детето живее и с проблеми с щитовидната жлеза. А прегледът, който определя степента на увреждането й, е бил в намален състав.

“В телковото решение ми пише, че Ралица е преглеждана от хирург, че има мек корем. Има три подписа на ТЕЛК-а, с които се казва, че са присъствали трима лекари в кабинета. Аз такива лекари не видях”, посочва майката Галя Георгиева.

От ТЕЛК Добрич заявиха за NOVA, че макар и лекарите да не са били на прегледа, са запознати с документацията, процедурата била такава, за да не чакат пациентите. А ниският процент в ТЕЛК-а на Ралица означава, че оттук нататък тя няма право да посещава рехабилитация, съобщава "Нова Варна".

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • шефа - 07:46, 27 юни

    Първо пари за мангалите,по точно за електората на Тиквата и след това болните.Банкянския изрод знае много добре че тази жена никога няма да гласува за него,но циганина срещу 30лв. ще го направи Цар.

Напиши коментар

Коментари