сряда, 11 юли 2018, 11:34 ч.

Действали срещу гръцката национална сигурност

Гърция гони двама руски дипломати

BNews.bg

Гърция гони двама руски дипломати

Гръцкото правителство реши да изгони двама руски дипломати и забрани влизането на други двама в страната. Решението е продиктувано от това, че според Атина представителите на Москва се намесват във вътрешните работи в Гърция и действат срещу гръцката национална сигурност, съобщи в. „Катимерини“.

Атина обвинява руските дипломати, че са опитали да се сдобият с информация и да подкупят гръцки държавни служители. Според властите обаче тези намерения са останали неосъществени, посочва БГНЕС. 

Източниците на "Катимерини" твърдят, че Москва опитва с подкупи да влияе върху общини и митрополити и да придобие влияние в Атон. Руските власти също така искали да се намесят в споразумението между Гърция и Македония за името. 

През последните две години напрежението между Атина и Москва расте поради свързани с регионалната сигурност причини, пише NOVA.

Според високопоставени дипломатически източници Атина е призовала към незабавно експулсиране на двама руснаци, включително служителя на посолството Виктор Яковлев и още двама души. Същите източници твърдят, че решението е продиктувано от редица координирани усилия за разширяване на руското влияние в Гърция, включително и чрез действия на Имперското палестинско православно общество.

Атина не експулсира руски полицаи след обвиненията на Лондон към Москва по случая "Скрипал".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • The Rock - 17:25, 11 юли

  100 % от българският истаблишмънт е купен от Русия! Как да гонят дипломати, като си СИКат по 50 000 000 долара рушвет!

 • !!! - 13:52, 11 юли

  Hека поздравим Хърватска за отстраняването на допингираните ватници на Путлер. Хърватите трудно биха се поддали на корупция и никога не биха продали мача, и то точно на военнопрестъпника Путлер и рАЗИЯ, защото преди 25 години един друг рАЗИЙСКИ военнопрестъпник – Ельцин, подкрепяше сръбският шовинист - Милошевич, който извърши военни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ГЕНОЦИД и етническо прочистване тъкмо нека поздравим Хърватска за отстраняването на допингираните ватници на Путлер. Хърватите трудно биха се поддали на корупция, и никога не биха продали мача и то точно на военнопрестъпника Путлер и рАЗИЯ, защото преди 25 години , един друг рАЗИЙСКИ военнопрестъпник – Ельцин, подкрепяше сръбският шовинист -Милошевич, който извърши военни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ГЕНОЦИД и етническо прочистване тъкмо в Хърватска. Ето заради това хърватските футболисти посвещават своята победа на Украйна, която води своята ОСВОБОДИТЕЛНА война срещу путлеристкият бандитустан, също както преди 25 години Хърватска водеше своята ОСВОБОДИТЕЛНА война срещу руската марионетка Милошевич: h t t p : / / w w w . y o u t u b e . c o m / w a t c h ? v = 1 G P e m 3 7 b e W A & w = 6 4 0 & h = 3 6 0

 • Китай - 13:03, 11 юли

  Китай трябва преди всичко да се разглежда в контекста на икономическа експанзия и завлядяване на пазари. Китайската икономика се нуждае спешно от търговски маршрути, които заобикалят територията на Русия и излизат от контрола на Москва, която в момента предлага доста добри възможности за превоз на китайски товари през нейна територия. Това е и една от причините, всяка инициатива, която включва изграждане на инфраструктура посока Север-Юг, да не бъде реализирана. Ако ви прави впечатление, през цялото време на китайската визита Борисов и Дончев говориха за магистрали, а китайските официални лица за жп-мрежа. Явно на нашите им е спуснато от централата на Лукойл да не допускат възможност за развитие на алтернативни видове транспорт, освен шосейния, по който се движат тирове. Нека не забравяме и нещо друго, Лукойл е може би един от най-големите донори на държавния бюджет. Това означава, че всяко едно правителство трябва да се съобразява с политиката на тази компания, която е насочена към потребление на горива. Така България е изцяло зависима заради своята пасивна позиция към развитие на алтернативи, от Москва и политиката й за стимулиране на потреблението на горива.

 • 1 - 12:12, 11 юли

  Браво, Гърция! А нашите патреоте и Вожда кога ще последват този пример?

Напиши коментар

Коментари