сряда, 11 юли 2018, 14:53 ч.

Де ги чукаш, де се пукат

МВР с поредна глупост: Ще дава листовки срещу телефонните измами заедно с пенсиите! Пред пощите или пред банкоматите?!

BNews.bg

МВР с поредна глупост: Ще дава листовки срещу телефонните измами заедно с пенсиите! Пред пощите или пред банкоматите?!

Снимка: БГНЕС

МВР за пореден път стана за смях и то буквално два дни след като апаши потрошиха и обраха пощенски клон по време на раздаване на пенсиите. Пределно ясно и на децата стана, че около пощенските клонове полиция няма, а и не чухме обърканият шеф на ведомството да заяви гласно, точно и конкретно, че започват да пазят пощите. 

Разбира се, то така лесно не става, а и друго основно трябва да е ясно - не е разпоредил Бойко. до всяка дупка полицай, марш при надовненията...

В този ред на мисли последната недомислена идея дойде от полицията в Русенско, която обяви, че сменя подхода срещу телефонните измами, за това съобщи Русе Медия.

Според местните топ ченгета, се оказало, че големите брошури с подробни обяснения повече обърквали възрастните хора, отколкото да ги ориентират в
ситуацията. Затова  зам. -директорът на ОДМВР-Русе комисар Илиян Ен чев съобщава, че в момента се изработва нов вид листовка, която е с размери, малко по-големи от визитна картичка. На нея ще бъде написано само едно предупредително изречение: .Не давайте пари и ценности, поискани п о телефон, независимо за кого се представя този, който ви се обажда!". Тези листчета ще бъдат раздавани от полицейски служители заедно с пенсиите на възрастните хора, като на задната им страна ще има кратко указание да позвънят на тел . 11 2 и да се свържат с близките си или с полицията.

Ето тук идва голямото питане, на което явно комисар Енчев не е дообмислил отговора: Как точно с раздаването на пенсиите полицаите ще дават тези визитни картички? В пощите, пред пощите, пред банкоматите или визитките ще летят заедно с парите от банкомата право в портмонетата на пенсионерите?

Сложна софтуерна мисъл...Важното е да се гърми по медиите с недомислици, то е ясно, че няма да стане. Горките пенсионери, те да си носят пистолетите в джоба пък, каквото ще да става!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари