сряда, 11 юли 2018, 15:25 ч.

Ексклузивно в BNews

ПатрЕотарски войни: Симеонов: Волен лъже! Сидеров: Извини се, бе, аз те направих политик!

BNews.bg

ПатрЕотарски войни: Симеонов: Волен лъже! Сидеров: Извини се, бе, аз те направих политик!

Снимка: Параграф22

Парламентът прие на второ четене текстове от т. нар. законопроект за горивата, с който се въвеждат специални изисквания за регистрация на търговците на едро и дребно с нефтени продукти - определен уставен капитал и обезпечение.

Това донажежи страстите и скандалите между коалиционните патреоти. Основната война в момента се води е между атакиста Волен Сидеров и тоалетното вице Валери Симеонов, които се обвиняват в лъжи и се замерват със заплахи.

"Изчистихме някои теми, свързани със Закона за горивата, които вчера станаха повод за недоразумения или разминаване във виждането. Имаше една доста детайлна експертна среща между Валери Симеонов и Емил Димитров, който е един от вносителите на закона. В момента даже ги оставихме да говорят", каза Волен Сидеров.

Само няколко часа обаче по-късно от партията на Валери Симеонов НФСБ обвиниха Сидеров в лъжа и  разпространиха до медиите съобщение, че изнесената от Сидеров информация не отговаря на истината и няма постигнато съгласие.

"НФСБ остава на своята категорична позиция, че законопроектът е неприемлив и ще ощети стотици малки дистрибутори на течни горива. На утрешното заседание на Народното събрание представителите на НФСБ ще гласуват "против", уточняват от партията.

В изявлението си пред журналисти в парламента Сидеров каза още, че законът е подписан и внесен от 32-ма души. Сред тях имало десет човека, които са членове на "Обединени патриоти" – четирима от ВМРО, четирима от НФСБ и двама от "Атака". Към тях той добави и хора от ГЕРБ, БСП, ДПС и "Воля".

Симеонов продължи със заплахите и на свика нарочен брифинг, на който стана ясно, че е възможна е наказателна процедура срещу България заради подготвения Закон за търговия с горива и по-специално заради обезпеченията, които са длъжни да плащат търговците по него.

Това твърди адвокат Грета Ганева, която участва в брифинг, иницииран от вицепремиера и лидер на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.

Самият той подчерта, че този законопроект е лобистки и обслужва само няколко фирми, а в същото време ще унищожи стотици компании в бранша. Дребните търговци на горива не са против да има закон и правила, но определят внесените текстове като твърде рестриктивни.
 

На свой ред Сидеров не му остана длъжен и припомни, че под законопроекта са се подписали и четирима от НФСБ.

Атакистът се обърна към екипа на телевизията на Симеонов: "Аз съм направил вашия шеф политик и няма да обяснявам как трябва на някой да искам съгласие. Моите коалиционни партньори да разберат - те не са фелдфебели, тук не е плац!", изригна Сидеров.

"Очаквам извинение! Това, че съм лидер на парламентарната група, не означава, че съм настойник на малки деца!", продължи да сипе словесна канонада лидерът на депутатите на ОП. "Ако някой иска да разваля тази коалиция, не съм аз", отсече лидерът на "Атака".

Така изплъзналите се в яда му думи само доказват, че коалицията си отива, а с нея и ужасното управление на ГЕРБ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Ke-e-e-e-ф, майка му стара! - 21:51, 11 юли

    В Министерство на отбранта евро-комунизмът дойде още преди година: https ://bit.ly/2unMECP ДС-Иванушка караДомуз си говори със Султанка вместо с Валката Балефф! Ke-e-e-e-ф, майка му стара!

  • Jeff - 18:50, 11 юли

    Боклуци!

Напиши коментар

Коментари