четвъртък, 12 юли 2018, 9:10 ч.

Няма институция, която да ги проверява

Аквапаркът работел според изискванията, но защо момиченце получи влагалищно разкъсване?

BNews.bg

Аквапаркът работел според изискванията, но защо момиченце получи влагалищно разкъсване?

Снимка: Кадър Нова тв

Състоянието на 9-годишното момиче от Москва, пострадало в аквапарк в Равда, е стабилизирано. То е постъпило с много голяма кръвозагуба в болницата, има разкъсвания на влагалището. Настанено е в отделението по гинекология, няма опасност за живота му.

Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства. Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години, съобщава bTV. 

Мениджърът на аквапарка, съобщи, че детето се е спускало в края на пързалката, получило е силни болки, кръвотечение и е отведено в болницата. На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище.

Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Стана ясно още, че проверяващите съоръженията са на заплата към самия аквапарк, които разрешават пускането му преди сезон и правят проверки по време на експлоатацията му в летните месеци. Другите проверяващи се оказаха туроператори. За конкретни институции, ангажирани с подобен контрол не стана ясно, да има такива.

Тъй като случаят вече е поет от прокуратурата, вече има назначени няколко технически експертизи. Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не е установено техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията, категоричен е мениджърът на аквапарка. Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва конкретната пързалка. Според инструкциите, спускането по нея трябва да бъде с прибрани ръце и крака. Дали децата спазват указанията, от аквапарка не могат да дадат гаранции.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк.

  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари