четвъртък, 12 юли 2018, 9:00 ч.

Започват новите оправдания

Тези двамата какво точно работят? Дребен крадец ги направи на луди, никой не го пази, защото не бил опасен...

BNews.bg

Тези двамата какво точно работят? Дребен крадец ги направи на луди, никой не го пази, защото не бил опасен...

Снимка: Канал 3

Както BNews вече съобщи, пореден затворник избяга от правосъдието, този път "отклоняването на лицето" както го нарича вътрешният министър Валентин Радев е било от болницата „Свети Георги” в Пловдив.

Затворникът е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята, посочва NOVA. Както вече коментираха наши читатели, въпросът е знае ли някой какво точно работят Цачева и В. Радев. А и както е добре известно, след подобни случаи точно тези двамата не напускат постовете си, уволняват директори на затвори или полицейски шефове. Те двамата отговорност пряка не носят.
 
59-годишният Младен Младенов е изчезнал в сряда по обяд и оттогава няма следа от него. Той е постъпил в здравното заведение в началото на седмицата за изследвания. Трябвало да остане няколко дни там.
 
Затворникът е бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана. Не е създавал проблеми, не е бил и опасен, съобщиха от Министерството на правосъдието.
 
След като лекарите установили, че го няма, веднага са сигнализирали ръководството на Пловдивския затвор. Директорът Божил Иванов отказа да даде подробности за това как е изчезнал. Оказа се, че в здравното заведение има охранителни камери, както и охрана от частна фирма, разположена по всички входове на болницата. Никой обаче не е видял кога затворникът е изчезнал.
 
Затова още вчера полицията е започнала да преглежда записите от охранителните камери, за да проследи от кой точно вход е излязъл лишеният от свобода.

 Младен Младенов излежава присъда от една година и шест месеца. Осъден е за кражба. Оставало му да излежи още месец. Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, но от скоро е преместен в Пловдив, тъй като му открили злокачествено заболяване.
 
През последните седмици Младенов няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Досега не е създавал проблеми, не е правил и опити за бягство.
 
За малко повече от година това е трето бягство на затворник от Пловдивския затвор. В края на февруари 2017 г. от там избяга Тома Ендрев. Преди три месеца пък изчезна Георги Танчев, известен като Жоро Манджата. Само преди две седмици от ареста на Трето РПУ избяга Петър Петров. Докато полицията в Пловдив го издирваше, той успя с такси да стигне до родния си град. Два дни остана в Монтана, след което сам се предаде в прокуратурата.
 
За всички тези бягства има назначени проверки, но досега няма нито един наказан.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари