четвъртък, 12 юли 2018, 11:31 ч.

Народът няма думата

Протести, скандали, изобщо не им пука: Приеха Закона за горивата вяло и без дебати!

BNews.bg

Протести, скандали, изобщо не им пука: Приеха Закона за горивата вяло и без дебати!

Снимка: БТВ, Нели Тодорова

Народното събрание прие окончателно закона за горивата, който от няколко дни доведе до истерии сред Обединените патриоти и предизвика протестите на малките търговци и превозвачи на горива.

Никакви протести не попречиха на депутатите да си гласуват промените.

Законът предвижда икономическият министър да бъде подпомаган от специално звено в НАП, което ще приема и проверява документите, ще прави проверките и ще съставя актовете, когато открие нарушения. Депутатите обаче решиха от големите търговци на горива да се изисква капитал, не по-малък от 1 млн. лева, като така го намалиха от първоначално предвидения размер 3 млн. лв.

Изискването за търговците на дребно е внесен капитал не по-малък от 20 хил. лева. Търговците имат задължението, при подаването на заявление за регистрация, да предоставят парични обезпечения, които да се използват в случай на неизплатени задължения. За големите търговци те са в размер на 500 хил. лева, а за дребните - 20 хил. лева. Първоначалните текстове предвиждаха сумата за дребните търговци да бъде 200 хил. лева.

Гласуването дори не доведе до дебати, което показа за пореден път, че медийните ежби са само прах в очите на обществото.

От кумова срама от НФСБ отново се заядоха с вносителя Емил Димитров-Ревизоро.

"Току-що гласувахме нещо, което би ни създало много проблеми. Аз поне съм закъсвал на пътя два пътя. Всички ще станем престъпници, ако закъсаме на пътя и отидем с една пластамосав бутилка да си налеем бутилка. Ако това е целта, постигнали сме го", разкритикува депутатът на Валери Симеонов - Георги Колев. И предупреди, че парламентът е забранил на хората да закъсват по пътищата.

Емил Димитров опонира, че никъде в този закон не се прави ограничение да се зарежда в туба, стига да отговаря на пожарните ограничения. 

Припомняме, че вчера до крясъци и взаимни обиди се стигна между тоалетния министър Валери Симеонов и атакиста Волен Сидеров.

"Изчистихме някои теми, свързани със Закона за горивата, които вчера станаха повод за недоразумения или разминаване във виждането. Имаше една доста детайлна експертна среща между Валери Симеонов и Емил Димитров, който е един от вносителите на закона. В момента даже ги оставихме да говорят", каза Волен Сидеров.

Само няколко часа обаче по-късно от партията на Валери Симеонов НФСБ обвиниха Сидеров в лъжа и  разпространиха до медиите съобщение, че изнесената от Сидеров информация не отговаря на истината и няма постигнато съгласие.

Сидеров пък отсече, че той е направил Валери политик и поиска да му се извини. Симеонов заплаши, че България я очаква наказателна процедура заради закона.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари