четвъртък, 12 юли 2018, 13:54 ч.

Популисти

ГЕРБ излъга изхвърлените миньори на Ковачки, те потърсиха БСП и това обърна палачинката...

BNews.bg

ГЕРБ излъга изхвърлените миньори на Ковачки, те потърсиха БСП и това обърна палачинката...

Снимка: Колаж: Bnews

В началото на юни социалният министър с оставка в джоба Бисер Петков обеща на изхвърлените миньори от "Бобов дол" помощ, за да могат да бъдат пенсионирани, но думите му, като всичко казано от ГЕРБ, си останаха във въздуха.

Тогава миньорите потърсили БСП. Събираме подписи за включване в дневния ред на парламента на Кодекса за социално осигуряване, с който да решим проблемите на съкратените миньори, обяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова. Това се случило след като станало ясно, че имало внесено предложение от ГЕРБ, но нямало действие по него.

Затова миньорите търсили съдействие от левицата. Подозираме, че умишлено не се вкарва в комисия, оттам не се вкарва в зала, изтъкна тя. Става дума за текст в закона, с който трябва да се позволи при съкращаване преди навършване на възрастта, съкратените служители да се пенсионират по старите правила.

Проблемът е много стар, много им беше обещавано от правителството, припомни Нинова. Левицата иска промените да се гледат бързо на едно четене. Става въпрос само за един текст и една преходна разпоредба, за да може до края на юли това да стане факт и проблемът на съкратените миньори от "Бобов до"л да се реши до края на парламентарния сезон, иска соцводачът.

На ГЕРБ вечно им пари под краката за неспазени обещания и пълна глухота към проблемите на хората. След срещата на Нинова с миньорите, и те пратили представители при миньорите и веднага дали дата -  в сряда промените влизат в Социална комисия. И изплюха камъчето защо толкова са податливи на положителна реакция -  проблемът засягал само 80 души и допълнителни средства в бюджета не били нужни!!!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари