четвъртък, 12 юли 2018, 15:10 ч.

Сигурност

Германия, Италия и Австрия ще настояват за сигурни граници на ЕС

BNews.bg

Германия, Италия и Австрия ще настояват за сигурни граници на ЕС

Несъмнено целта е да накараме Европа да смени предавката", каза италианският вътрешен министър Матео Салвини.

Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество, за да бъде въведен ред в сегашната ситуация с миграцията в Европейския съюз, заявиха министрите на вътрешните работи на трите страни, цитирани от ДПА.

"Несъмнено целта е да накараме Европа да смени предавката", каза италианският вътрешен министър Матео Салвини след разговори с германския и австрийския си колега, Хорст Зеехофер и Херберт Кикъл в кулоарите на заседанието на Съвета на ЕС по вътрешни работи в Инсбрук.

По думите на Салвини приоритетите трябва да са следните: опазване на външните граници на Европейския съюз; оказване на подкрепа така, че мигрантите да не предприемат пътувания към Европа; връщане на мигрантите с отхвърлени молби; и подкрепа за спасителните операции на Либия в Средиземно море.

"Обединихме се около мнението, че искаме да въведем ред по този въпрос, защото прекалено дълго преобладаваше безредието", заяви Зеехофер.

Кикъл каза, че трите страни искат "да изпратят ясното послание на света и особено на трафикантите, че за в бъдеще вече няма да бъде възможно и не бива да бъде възможно да стъпваш на европейска земя, ако нямаш право на закрила", предаде Асошиейтед прес.

Зеехофер посочи, че той и колегите му, и тримата с твърдолинейни позиции за миграцията, искат европейски решения, но допълни, че и "тримата знаят, че това ще бъде изключително трудна задача".

По-рано тази седмица Кикъл влезе в новините с предложение на бежанците да не се позволява да подават молби за убежище в ЕС, посолства на ЕС или в планираните "платформи за дебаркиране".

Вместо това Европейският съюз може да подбере най-уязвимите бежанци в бежански лагери край кризисните региони, заяви той.

Снощи обаче Кикъл каза, че би било преждевременно този план да се обсъжда днес в Инсбрук.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари