четвъртък, 12 юли 2018, 16:40 ч.

Само в BNews

Прокопиев и Цветан Василев плащат за протести срещу Борисов, а Слави Трифонов спомага с концерти и идеи?

BNews.bg

Прокопиев и Цветан Василев плащат за протести срещу Борисов, а Слави Трифонов спомага с концерти и идеи?

БиНюз направи собствено разследване относно протеста на българите в чужбина, които се обединиха уж спонтанно за отрицателно време в група във Фейсбук със звучното име "Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии".

Припомняме ви, че те стартираха поредица от протести в България и по света, които макар добре планирани, практически се оказаха пълен провал.

Протестът им в Лондон събра едва 50, 60 души. Продължението ще се преведе на 15-ти юли пред посолствата и след това в Брюксел.

Края на протеста ще се сложи в България. 

БиНюз се свърза с един от неформалните организатори на събитията, с цел да получим повече информация относно тях.

Няколко пъти беше зададен въпросът дали протестите са спонтанни, или имат "началник". Отговор не получихме. 

Следващото искане от нас беше да докажат, че притежават алтернативно мислене и имат конкретни искания. Организаторът се почувства провокиран и ни предостави такива, които по наши наблюдения оприличихме доста на тези на Слави Трифонов.

Ето какви са исканията на протестиращите: 

1. Свикване на Велико Народно Събрание и промяна на Конституцията на Република България в интерес на българските граждани. Конкретни точки за промяна - след дискусия с гражданите и специалисти сред тях.

2. Създаване на електронна страница за всеки народен представител,за председателя на Парламента, за всеки министър и за председателя на Министерски Съвет, където пряко ще се задават въпроси, ще се дават мнения и ще се подават сигнали от гражданите, и където действително ще се отговаря лично (подчертаваме -действително щесе отговаря и подчертаваме - лично, а не от секретар или PR)

3. Реформи относно избирателните закони и членовете на ЦИК, с акцент въвеждане на дистанционно електронно гласуване и пълна прозрачност относно изборния процес.

4. Редовен отчет пред гражданите, включващ всички документи, удостоверяващи работата на депутати, парламентарни комисии и министерства (периодът на отчитане ще се определи след дискусия). Достъп на гражданите до всички документи, свързани с проекти и сделки на Правителството - с осигурена възможност за пряко изразяване на гражданската позиция под всеки документ, която ще бъде коректив при нужда от такъв.

5. Основни реформи в съдебната система - отстраняване на всички неефективно работещи и прикриващи престъпни действия и схеми служители в нея, с което самите те извършват престъпления спрямо народа. Други реформи ще бъдат определени след дискусия с граждани и юристи.
6.Пълен отказ от коалиране с народни представители и партии, участвали досега в управлението на България. За партиите - категоричен отказ от приемане като членове лица, участвали в управлението на България.

Всеки, който участва на избори като кандидат за народен представител се съгласява с гореизброените точки, с което подписва договор с народа да ги изпълни и се съгласява да подлежи на обстоен контрол от страна на специализираните органи и пряко от гражданите. В рамките на шест месеца след първия работен ден на новото Народно Събрание трябва да бъдат окончателно изпълнени поне три от горните точки и задвижено изпълнението на повече от половината от останалите точки в предизборната платформа на всяка политическа партия илинезависим народен представител, избрани да работят в него.
При неспазване на горния срок, както и изискванията за него, с което се нарушава договора, сключен между народа и избрания да го представлява - вторият бива отстранен от работа.
При други действия, с които независим народен представител, политическа партия или Правителство навредят на Държавата и Народа, първите също се отстраняват от работа и подлежат на незабавен съд.

Подозрителното в случая е, че идеята за протестите се задейства преди и по време на концерта на Слави в Лондон. Какво ли им е обещал? Безплатни билети?

Небезизвестен е фактът, че шоуменът работи с Цветан Василев и Иво Прокопиев, което ни навежда на мисълта, че вдигането на народа срещу Борисов съвсем не е спонтанно и протестиращите ще приберат прилично възнаграждение за това. 

"За партиите - категоричен отказ от приемане като членове лица, участвали в управлението на България.", гласи една от точките в списъка с искания на протестиращите. Много удобно за господин Трифонов! Подозрително удобно! Сами си направете изводи.

Веднага след обявяването на протеста, по форуми и социални мрежи, ГЕРБ впрегнаха своите тролове, които се нахвърлиха с обвинения срещу БСП и ДПС.

БиНюз продължава да следи случая. Очаквайте подробности!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари