четвъртък, 12 юли 2018, 17:40 ч.

БУНТ:

Животновъди се обявиха срещу избиването на животни заради чума

BNews.bg

Животновъди се обявиха срещу избиването на животни заради чума

Кметът на Болярово твърди, че ще бъде умъртвен половината добитък в общината.

Фермери от Ямболско блокираха за часове пътя към няколко селища. Те не допуснаха ветеринаринарите, дошли да евтаназират 2 хиляди овце по  заповед на Агенцията по безопасност на храните. Акцията е заради зараза от чума по дребните животни. 46 проби от ферми край Болярово са дали положителен резултат за опасната болест. Хората настояват да се направят нови изследвания. Здравите животни да бъдат запазени. А обезщетенията за евтаназираните да са по-високи. 

„Те като ми вземат животните, трябва и мен да вземат да погребат тогава, 22 години ги създавам тези животни, обектът съм го направил с ей тия две ръце, без една стотинка от държавата да ми помогне", каза Димитър Панайотов от Шарково.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари