четвъртък, 12 юли 2018, 18:50 ч.

Откритие

Създадоха първото 3D цветно рентгеново изображение на човек

BNews.bg

Създадоха първото 3D цветно рентгеново изображение на човек

Технологията позволява да се направят изображения с висок контраст и резолюция.

Учени от Нова Зеландия извършиха първото 3D цветно рентгеново изображение на човек.  Те използваха техника, която обещава да подобри областта на медицинската диагностика. Това съобщи Европейската лаборатория по физика на CERN, цитирана от БГНЕС. 

"Тази техника може да направи по-ясни и по-точни снимки. Това ще помогне на лекарите да поставят на пациентите си по-точни диагнози", се казва в изявление на CERN. 

Новото устройство, базирано на традиционния черно-бял рентгенов лъч, включва система за проследяване на частиците, разработена за Големия адронен колайдер на CERN, който през 2012 г. откри неуловимата частица Higgs Boson.

Технологията позволява да се направят изображения с висок контраст и резолюция.

Според CERN, изображенията ясно показват разликите между костите, мускулите и хрущялите, както и положението и размера на раковите тумори.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари