събота, 14 юли 2018, 9:24 ч.

Солидарност със собствениците на животни в Странджа

Пътни блокади, мляко по асфалта, искани оставки! Защо протестират животновъдите?

BNews.bg

Пътни блокади, мляко по асфалта, искани оставки! Защо протестират животновъдите?

Протести на млекопроизводители в страната. Гориха вълна вчера, изливаха мляко. Тонове мляко по асфалта, пътна блокада, искане на министерска оставка. Така изглеждаше вчерашният ден. Производителите настояват за средства, които да ги подпомогнат заради проблемите в този сектор. Обявили са и следващ протест – в сряда пред сградата на правителството, пише NOVA.

„Не е нещо неочаквано, че протестите ни съвпадат с това, което се случва на колегите от Странджа. Отново трябва да посочим нашата съпричастност към колегите, защото това не е просто бизнес, който се случва. При тези хора овцевъдството и козевъдството е начин на живот. Тук никой в държавата не мисли. Избиват се животните”, каза един от организаторите на протеста.

„Всичко това като цяло – животновъдството в България е на този хал точно, защото няма политика. Затова искаме оставки на конкретни хора. Защото те не се на земята при животновъдите, а си стоят в канцелариите и не знаят какво се случва”, категоричен бе той.

„Това нещо, за да се случи, някой експерт в кавички в министерството, е решил от нераждала овца ти да доиш мляко, за да си получиш субсидията”, обясни Симеон Караколев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари