събота, 14 юли 2018, 9:49 ч.

Тенденциозна безнаказаност

Велосипедистът, срязал гумите на линейка, все още не е наказан

BNews.bg

Велосипедистът, срязал гумите на линейка, все още не е наказан

Точно месец измина от скандалния случай, в който велосипедист наряза гумите на линейка, спряла на велоалея в центъра на София, за да помогне на момче с тежък диабет. Извършителят все още е неизвестен. Не е намерен, нито се е предал. А за лекарите от Спешна помощ агресията продължава да бъде ежедневие.

Д-р Делян Георгиев е завеждащ смяната в деня на неприятния инцидент. Той все още се надява извършителят да бъде открит и да понесе отговорност за деянието си.

„Който работи в Спешна помощ се среща с агресията ежедневно. Аз си спомням назад във времето, докато учехме, всички мои колеги с какво желание прекрачвахме прага на университета. С желание да помагат, с желание да бъдат част от нещо красиво, достойно. В един момент, когато започнеш да практикуваш професията и се сблъскаш с едно неблагодарно отношение на обществото спрямо теб, ти се обезверяваш… Българския лекар е изолиран, той вече не е уважаван както някога. А това са грешки на обществото”, споделя д-р Георгиев.

32-годишният медик си спомня, че от дете е мечтал да работи именно в Спешна помощ. И когато постъпил – едва 26-годишен, бил най-младият от всички. Д-р Георгиев разказва, че за тези 6 години натрупаните емоции са много и са на двата полюса. От загубата на човешки живот до това да помогнеш да се роди дете.
За годините прекарани в Спешна помощ д-р Георгиев има 17 раждания в линейката и още 8 на различни места. Много повече са обаче загубените животи. Да се съхрани като човек и психика, му помага семейството. Много е благодарен на съпругата си, че е до него. Имат три деца.

От около 2 години д-р Делян Георгиев работи на бюро. Едва 30-годишен става най-младият завеждащ смяна в Центъра за спешна медицинска помощ София. И признава, че полевата работа понякога му липсва.

А мечтае за: „Да видя един ден всичко в моята страна да бъде наред. Защото ако държавата ни е добре, семейството ни ще е добре, ако то е добре, и ние сме добре”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари