събота, 14 юли 2018, 10:17 ч.

Дълг или геройство?

В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ: Полицай предотврати обир на жена

BNews.bg

В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ: Полицай предотврати обир на жена

Столичен полицай стана случаен свидетел на обир и залови двамата крадци. Той е служител на столичното Девето районно управление. Историята е от четвъртък в късния следобед, пише NOVA.

Историята е от „Люлин” 9. Старши полицай Милен Митрев е бил в магазин за авточасти.

„На път за работа спрях да си поръчам една част в магазина. Докато разговаряхме с продавача, чух суматоха навън и се показах. Отвън видях мъж с дънкови къси панталони, със суичер с дълъг ръкав, черен на цвят и с поставена качулка, което беше нехарактерно, тъй като беше доста топло времето. Същият тичаше, а след него една жена, която викаше „Помощ, помощ, крадец, открадна ми телефона”, а след нея още един мъж, който го преследваше. Извършителят бързо напредваше през градинката, затичах се след него. След 200-300 метра зад блока успях да го поваля на земята и да го задържа. В момента, в който сложих белезниците, съдействаха ми граждани в градинката, тъй като лицето се противеше и не искаше да му бъдат поставени белезници. В този момент забелязах още едно лице, което имаше видими прилики с него и проявяваше доста жив интерес, повече от нормалното. Поисках документи от него, оказа се, че няма в себе си. На място заяви, че е брат на задържания и са били заедно”, разказа старши полицай Митрев.

„Впоследствие в районното се оказа, че имат и други криминални прояви от близкото минало. Кражби, грабеж и наркотици. Доколкото знам на дамата й е върнат телефонът. Самата тя пристигна доста бързо, тичаше по нас”, добави той.

„Не мисля, че съм герой. Смятам, че всеки колега би реагирал по този начин”, заяви полицаят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • От Инспектората - 13:06, 14 юли

    В извънслужебно време, защото не работят, а служат! Но, да се знае, че полицаят е 24 часа на разположение на службата и за това ползва ред привилегии: ранно пенсиониране и куп заплати по този повод, безплатен градски транспорт и такъв за отпуската, право да носи оръжие и да го използва. Постъпил е правомерно, ама сега ще бере ядове от разни НПО, че белезниците са били стегнати, че не се е представил или е изкълчил кутрето на айдука... :(

  • мачу пикчу - 12:47, 14 юли

    За това вземат пари, но се случва много рядко...

Напиши коментар

Коментари