събота, 14 юли 2018, 11:00 ч.

Народът драстично ще обеднее

Бареков от Вашингтон: Подаването на документите за Еврозоната е национално предателство

BNews.bg

Бареков от Вашингтон: Подаването на документите за Еврозоната  е национално предателство

Подаването на документите от българското правителство за влизане в Еврозоната може да се определи в дългосрочен план като национално предателство спрямо суверенитета на държавата, този акт на управляващите засенчи цялото европредседателство.

Това заяви в ексклузивен коментар от Вашингтон евродепутатът Николай Бареков, който беше включен на живо в студиото на предаването „Бареков и Байрактаров без цензура”.

Еврозоната няма да реши нито един проблем на българското общество и на българската икономика, напротив – кредитите ще поскъпнат за българските граждани, кредитирането за българския бизнес ще стане много трудно, предупреди евродепутатът и поясни, че причината е в това, че условието на финансовите министри е преди влизане в еврозоната България да стане член на Банковия съюз. По думите му това означава, че дори деликатно ще бъдат фалирани български банки, така че само чуждестранният капитал да има възможност да управлява икономиката на страната.

Еврото няма да повиши стандартите на българската икономика, народът ще обеднее много сериозно, доходите ще намалеят на половина, защото от 1000 лв заплатите ще станат 500 евро, но хлябът от 1,20 лв ще стане 1,20 евро, предупреди още евродепутатът.

Еврозоната е в ремонт, а ние искаме да влезем в чакалнята, каза в заключение по темата Бареков и даде като пример Гърция, която фалира в еврозоната, и  Италия, която се готви да напуска еврозоната.

Като поредна излагация Бареков определи случая с председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който беше забелязан да се спъва, да ходи трудно и да губи равновесие преди празничната вечеря, след срещата на върха в Брюксел.

По думите му случилото се е поредно доказателство за основателността на исканите от европейските консерватори реформи в Европейския съюз. „Ние, българските и европейски консерватрои, искаме Европа да се управлява от гражданите, от отделните нации, които излъчват свои представители в Европейския парламент”, заяви Бареков и подчерта, че това е възможно да се осъществи чрез засилване фукциите на парламента.

Според него обаче най-важен резултат от провелата се среща е успехът на американския президент Доналд Тръмп, който си постави исканията на масата и извоюва нови 33 милиона за НАТО, които ще трябва да платят европейските държави.

Бареков коментира и  скандала със зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова и загиналия охранител от фирмата на съпруга й като отправи няколко въпроса към компетентните разследващи органи.

Защо прокуратурата в момента не се задейства, не направи проверка на фирмите на Султанка и на всичко, което тя прави във властта, кой й дава право да участва като подизпълнител в обществена поръчка за 22 милиона, попита евродепутатът.

Eвродепутатът е на едноседмична визита във Вашингтон като част от избрана група европейския консерватори, по време на която ще проведе интензивни срещи с консерватори от Сената, от Конгреса и от Белия дом.

По време на тях се очаква да бъдат дискутирани проблемите на Европа, САЩ и Русия и в частност националните интереси на представителите на делегацията. „Винаги поставям темата за България, за справянето с икономиката у нас, за проблемите в съдебната система и корупцията, за издигане на страната ни като важен фактор на Балканите и в Европа”, подчерта на финал Бареков.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари