понеделник, 16 юли 2018, 10:31 ч.

Ексклузивно в BNews

Огромен скандал и гнусни лъжи: Ето го докладът, който казва, че чума по животните няма! Колко пари взехте, г-да управляващи за убийството на животните?!

BNews.bg

Огромен скандал и гнусни лъжи: Ето го докладът, който казва, че чума по животните няма! Колко пари  взехте, г-да управляващи за убийството на животните?!

Министърът на земеделието Румен Порожанов: „Притеснен съм. Идва африканска чума“.

"Недопустимо е, че се провеждат митинги в заразена зона", каза в студиото на Нова тв съветникът на земеделския министър по ветеринарните въпроси и бивш директор на НВМС доцент Янко Иванов.

"За мен е много странно, че се провеждат митинги в заразена зона - там, където още не е ликвидирано огнището. Това е недопустимо от епизодична гледна точка.", коментира той. 

Същият експерт посочи, че у нас не може да се ваксинират животните, защото нямаме такава ваксина, но и цяла Европа няма подобна регистрирана ваксина.

Доклад на „Центъра за оценка на риска по хранителната верига“ към Министерството на земеделието от 25-и юни показва, че в България няма епидемия на чума по овцете и козите. В заключенията на документа ясно се казва, че „през 2018 г., и до момента няма обявено огнище на PPR в Тракия, но ваксинации срещу заболяването се извършват“. Оказва се, че същото министерство, което казва, че не трябва да се убиват животни, две седмици след това започва масово изтребление. На всичкото отгоре още по-голямата лъжа на доц.Янков - "Чумата по дребните преживни животни (Peste des petits ruminants - PPR) е известна още като чума по козите. Не е зооноза – не боледуват хора." Това пише във вашия доклад!!!

„При епизоотологичното обследване на огнището в с. Воден, обл. Ямбол прави впечатление, че броят на животните, показали клинична симптоматика и патологоанатомични признаци е твърде малък и само в едно от трите стада, попадащи в 3 км. зона. Липсва епизоотичен ход на болестта и позитивен серологичен отговор за специфични антитела при първите изследвани контактни животни. Правят впечатление необяснимо тежките рестриктивни и непропорционални за това заболяване ограничителни мерки наложени от Европейската Комисия, засягащи цялата област Ямбол“, се казва още в доклада.

„При така създалата се епизоотична обстановка само задълбочените молекулярно-биологични проучвания чрез използването на частичен (на F гена на PPRV) или пълен геномен секвентен анализ би спомогнал за получаването на допълнителна информация за източника на инфекция и начините на заразяване на ДПЖ в двете ЕО“, пише в документа. Подобни изследвания дори самият министър признава, че не са направени. Остава въпросът, дали в крайна сметка за нищо бяха избити 4 000 овце и кози, а стотици хора останаха на улицата без препитание.

Вижте тук пълния текст на доклада.

Източник: Afera.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари