понеделник, 16 юли 2018, 16:21 ч.

ПРОТИВ евтаназията на животни!

ПЪРВО В BNEWS! Николай Бареков поставя въпросите на българските животновъди пред ЕК! Вижте КАКВО ПИТА евродепутатът!

BNews.bg

ПЪРВО В BNEWS! Николай Бареков поставя въпросите на българските животновъди пред ЕК! Вижте КАКВО ПИТА евродепутатът!

Евродепутатът Николай Бареков единствен предприе мерки на международно ниво и реши да сигнализира Европейската комисия за зверствата в Странджа.

Ето и въпросите, които той поставя пред Коимисията:

"Това са въпросите ми към ЕК, които официално ще входирам утре сутрин собственоръчно с подпис и печат на Европарламента. Аз съм задължен към моите съграждани, пратили ме там като техен представител и служител.

Вносител: Николай БАРЕКОВ
Относно: Предполагаеми нарушения на европейските регламенти във връзка с евтаназията на животни в рискови райони и финансови злоупотреби от страна на министъра на земеделието Румен Порожанов
От няколко дни в България се умъртвяват животни заради открити гнезда на африканска чума по дребния преживен добитък.
Предприети от българските власти действия извадиха стотици хиляди животновъди и подкрепящи ги граждани на улицата. Хората настояват да бъде спряно изпълнението на заповедта за умъртвяване на животните, издадена от Българска агенция за безопасност на храните.
По думите на министъра на земеделието Румен Порожанов, финансовата компенсация за животновъдите, чийто добитък беше умъртвен, ще бъде в размер средно на 225 лева за животни под селекционен контрол и 140-150 лева за останалите.
С оглед на горепосоченото, бих искал да попитам следното:
1. Проведена ли е съгласно европейските регламенти информационна кампания сред обществото за евтаназията на животните в Ямболска област?
2. Навременни и адекватни ли са били действията на властите в България?
3. Какъв следва да е размерът на финансовата компенсация за избитите животни? Отклонени ли са пари по пътя Брюксел-София от властите? Има ли спогодби с участието на ЕК за изграждане на мигрански и бежански центрове на територията на Странджа за репатриране на мигранти по Дъблинското споразумения?"

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари