сряда, 18 юли 2018, 17:06 ч.

Само в BNews

Бареков на петдневно посещение в Конгреса, Сената и Белия дом

BNews.bg

Бареков на петдневно посещение в Конгреса, Сената и Белия дом

Евродепутатът Николай Бареков е на петдневно посещение във Вашингтон като част от делегацията на Европейските консерватори и реформисти. Част от представителството на консерваторите са още председателят на ЕКР Саид Камал, зам.-председателят на ЕКР Джефри ван Орден и председателят на АКРЕ Ян Захрадил.

Европейските депутати са провели редица срещи в Конгреса, предстоят такива в Сената и Белия дом. По време на посещението в Конгреса ключова дискусия е проведена с председателя на Комисията по вътрешна сигурност на САЩ Майкъл Маккоул. С него консерваторите са обсъдили въпроси, свързани със сигурността на Балканите, отношенията с Русия, отношенията между САЩ и Европа и в частност отношенията между САЩ и България, бъдещето на НАТО, стената на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу Мексико и други.

Акцент е бил поставен и върху листа „Магнитски”. Среща е била проведена и с Дон Бейкън, бивш военнослужещ в Ирак от американските „Еър форс”. В чест на делегацията в края на посещението на Конгреса е била организирана официална вечеря. По време на нея консерваторите, начело с Николай Бареков, са провели дискусия с председателя на Комисията за Европа Джо Уилсън.

През утрешния ден на делегатите им предстои среща от особено значение с петима от съветниците на президента Доналд Тръмп.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари