четвъртък, 19 юли 2018, 11:41 ч.

Черна прогноза

Ренета Инджова: Босия е много зле, не мислим за човешкия живот - няма перспектива за българите!

BNews.bg

Ренета Инджова: Босия е много зле, не мислим за човешкия живот - няма перспектива за българите!

Депутатите подхващат фалшивите шофьорски книжки. До това се стигна, след като известният дисидент Николай Колев - Босия обяви гладна стачка заради купуването на свидетелствата за управление на моторни превозни средства, което според него е причината за много жертви по пътищата. Освен това дисидентът поиска и оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.

Преди дни Босия даде пресконференция, а на нея присъства и Ренета Инджова. Тя е първата и до момента единствена жена министър-председател на България. Бе назначена от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 г. да оглави служебния кабинет. 

- Г-жо Инджова, вие присъствахте на пресконференцията на Николай Колев-Босия преди дни. Какво ви накара да отидете?

- Накара ме това, което накара всички да мълчат и да присъстват на жертвата на един достоен българин. Това пък на мен пък ми позволи да не остана бездушна. Напротив. Смятам, че всичко, което е по силите ми, ще продължавам да правя, за да бъде чут. Едновременно с това уважавам волята на Николай Колев да избере дали да остане да живее сред този народ, който явно не го заслужава, или да си тръгне, защото другият свят сигурно ще е по-добър. Вчера отидох на митинга на животновъдите, смятайки, че съдбата на животните ще събуди и човешко състрадание към събрат, към човек... С покруса установих, разговаряйки с много хора, че никой не ме попита какво ще стане с живота на Босия. Значи спасяваме животни, за което аз съм "за", въпреки че без всякакви основания се започна тази поголовна сеч на добитък. Обстоятелството, че драмата с животните не накара никого да се замисли и за човешкия живот, в случая за Босия, ме кара да смятам, че няма перспектива за българите. Никаква!

- Какво е състоянието на Николай Колев към днешна дата. Имате ли информация?

- Имам информация. Пулсът му вече е над 100, кръвното му е под 80 на 40. Това са неизбежните факти от това, че вече 37 дни, ако не се лъжа, той не се храни. Сутринта разговарях и с лекари. Те смятат, че Босия е необходимо да бъде под контрол и наблюдение и с готовност за намеса. Но както виждате, въпреки че съм призовала Цвета Караянчева в институционалното й качество и в работно време да го приеме, тя хукна да го посещава като пациент. Призовах и президента да се намеси в тази драма, но е отишъл министър Радев. Предложих си усилията, в понеделник, да го приемат в Народното събрание веднага и на момента. Те го подлъгаха с есемес, че ще го посетят вкъщи.

Искам да кажа, че съчетанието на избиването на животни и скланянето на протестиращите на 10 лева, на 7 лева, след като бяха тръгнали да защитават страната от погрома, в който тя се намира от управлението на тази власт, след което си отидоха доволни, без дума да стане за Босия, е тъжно. Днес разбрах, че животът на всяко едно животно се цени повече от живота на човек.

- Къде се намира Николай Колев-Босия...

- Вкъщи си е. Днес трябва да го подготвят, за да може в 14,30 часа да отиде на заседанието на Анкетната комисия в парламента. Три месеца и половина трябваше да минат, за да го изслушат. Той това поиска. Аз нямам представа с какви очи днес хората в тази комисия ще седят там и ще го гледат и той с какви сили ще отговаря. И дали Босия ще бъде в съзнание, за да говори.

Интервю на Дир.бг

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • nqkoq - 14:00, 19 юли

    Mahnete glupavata stranica BPost-ni6to ne se 4ete! Tova li e celta vi?

  • Мунчо! - 12:28, 19 юли

    Te отдавна се вземат за свръхчовеци. Животът на обикновения човек за тях е без значение.

Напиши коментар

Коментари