четвъртък, 19 юли 2018, 14:45 ч.

Бури по върховете

УАУ! ГЕРБ с тридневен ултиматум към Румен Радев, да представи важни документи за 1,6 млрд. лева!

BNews.bg

УАУ! ГЕРБ с тридневен ултиматум към Румен Радев, да представи важни документи за 1,6 млрд. лева!

"Няма как да говорим за милиарди в никакъв случай. От края на 2016 го края на 2017 година има заведени искови молби за 3 милиона. От тези молби в министерството са постъпили 6 хиляди лева. Няма как да съберем милиарди за няколко месеца. Отново повтарям, това е една манипулация и неистина, която трябва да бъде доказана от президента и той да ни убеди дали е така. Мисля, че един срок от 3 дни е достатъчен. Документите са в Министерство на енергетиката и могат да бъдат предоставени изключително лесно." Това каза министър на енергетиката Теменужка Петкова, след като се яви по спешност в Народното събрание, за да даде яснота около твърдението на президента Румен Радев, че назначеното от него служебно правителство е оставило след себе си 1,6 млрд. лева. Министърът и депутатите от ГЕРБ държат да видят документи, с които той да докаже това.

Делян Добрев се опита да обясни ситуацията и предположи какво може да е довело президента до тази мисъл и ответната му реакция.

"Аз не знам защо президентът се меси в тази тема. Аз бях пряк свидетел на презентацията преди два дни. Реакцията на президента е за една графика и тя не е направена от ГЕРБ, а от Асоциацията на социалния капитал в България, които са събрали информация, с която доказват графично, че дялът на сивата икономика по време на управлението на ГЕРБ спада, за сметка на икономиката на светло. Има и прогноза как ще се свива сивия сектор, ако продължаваме с тази политика. Тази графика трябва да я има и на страницата на асоциацията. По отношение на тези милиард и 600 хиляди лева, за които става въпрос, мисля, че това е прекалено голяма сума, за да бъде събрана за такова кратко време. Ако имахме такива приходи, то бюджета щеше да е доста по-набъбнал. За мен е любопитно от къде идва тази голяма сума и вероятно реакцията е в следствие от именно това изследване", обясни той.  

"Ние настояваме в следващите часове или най-много дни до края на седмицата, Румен Радев да предостави документи за тези милиард и 600 хиляди. Ако това не се случи, ще считаме, че освен г-жа "Лъжа", ще имаме и г-н "Лъжа". Цветан Василев произвежда фалшиви новини през мрежа от сайтове и фалшиви журналисти. Вили в Гърция, къщи в Барселона... Другото беше, че правителството ще вземе милиарди за настаняване на мигранти, нямало чума... Чума има! И то в стадото на баба Дора! А г-жа Нинова се върна от там без дори да се дезинфекцира. Това е изключително мащабна атака, на която сме готови да отговорим. Зад нас стоят 1 милион души и това е основата на това управление. Ако дойдете в клубовете на ГЕРБ ще видите колко тежко се преживява всичко това", завърши Тома Биков.  

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Ултиматум - 16:13, 19 юли

    Тия тримата изтипосани на снимката да кажат защо приеха закона "Спасяването на редник Киро" /по думите на В.Симеонов/ и държавата загуби 58 млн. лева, вместо да ги даде за децата инвалиди и за пенсии.

  • 1 - 14:52, 19 юли

    ултиматум,само на шефа си,може да давате,другари гербери,а делянчо ,на Димитровградския пазар,колкото ултиматуми иска,там,може да ги дава.

Напиши коментар

Коментари