неделя, 22 юли 2018, 9:00 ч.

В рамките на петдневното посещение на Вашингтон

Бареков се срещна с външнополитическия екип на Белия дом

BNews.bg

Бареков се срещна с външнополитическия екип на Белия дом

Бареков се срещна с външнополитическия екип на Белия дом

Николай Бареков проведе редица интензивни срещи на най-високо ниво с администрацията на Белия дом. Евродепутатът е на посещение в САЩ като част от делегацията на Европейските консерватори и реформисти. Сред делегатите са още председателят на ЕКР Саид Камал, зам.-председателят на ЕКР Джефри ван Орден и председателят на АКРЕ Ян Захрадил.  

 В рамките на мандата това е петата поредна среща на евродепутата с външнополитическите екипи на американските президенти (Барак Обама (2009-2017) и Доналд Тръмп) в Белия дом.

В Белия дом консерваторите са обсъдили актуалната международна обстановка със знакови представители на екипа на американския президент и вицепрезидент Доналд Тръмп и Майкъл Пенс. Сред тях са Габриел Кауън, старши съветник по външно политическите въпроси, Джулия Фрийлендър, съветник по въпросите за Русия и Европа, Виктория Коутс, специален помощник и старши директор за стратегическите планове.

Експертите са отделили повече от два часа, в които са представили пред делегатите своите анализи и са осъществили дискусия, по време на която са дали изчерпателни отговори на поставени въпроси във връзка с отношенията на САЩ с държавите от останалия свят.

По време на дискусията евродепутатът Николай Бареков е поставил акцент върху отношенията на САЩ с България, като е представил приоритетите на държавата ни по време на председателството на Съвета на Европа, както и актуалните проблеми с миграцията и отношенията на страната ни с Русия и Турция.

 „Със съветниците на президента обсъдихме подробно ситуацията в България и на Балканите, дадох своята препоръка кои чувствителни за обществото ни теми да бъдат обект на анализ и коментар в САЩ и в рестартираното радио „Свободна Европа”, финансирано с пари на Конгреса и на американските граждани”, информира Бареков и отбеляза, че екипът на президента е показал в детайли разбиране на ситуацията в Европа и Близкия изток.

 „САЩ остават стратегически партньор в Европа и Близкия изток и след Брекзит. Темата за Украйна, обаче, не е била поставена в разговора на закрити врати от президентите Тръмп и Путин”, разкри още Бареков след срещата в Белия дом.

В края на посещението евродепутатът е получил пожелание за успех като представител на ЕС и България в многото му дипломатически мисии в горещите точки в Азия, Африка и Латинска Америка. 

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • росс - 11:32, 22 юли

    Всички разбрахме - Дудука е на екскурзия в Америка и активно лиже задници, за да го включат в следващото разпределяне на баницата!.... Усети се дудука, че българската политика се формира във Вашнгтон и отиде да си постеле.... щото е патриот.... като Кунева...

Напиши коментар

Коментари