неделя, 22 юли 2018, 16:20 ч.

Бившите кумове и ортаци пред нов развод с бой

Сидеров продължи войната с "болшевика" Симеонов и го противопостави на премиера

BNews.bg

Сидеров продължи войната с "болшевика" Симеонов и го противопостави на премиера

След като вчера обеща контрапроверки по морето, подозирайки незаконни действия от колегата си в "Обединени патриоти" тоалентния министър Валери Симеонов, днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изтегляне на законопроекта, който предвижда мерки срещу вдигането на прекомерен шум в курортите. Той беше приет на първо четене в парламента. По БНР той поясни, че мерките за контрол на вицепремиера по Черноморието подлагат бизнеса на натиск и гонят туристи.

"Лично с очите си видях какви поражения нанася този закон, защото не е дообмислен – огромен отлив на туристи и финансови щети за туризма. Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма. Оказва се, че става обратното", обясни Волен Сидеров.

Вероятно умствения капацитет на WC не стига, за да предвиди негативните последствия, които предизвикват неговите иначе безсмислени санкции и проверки.

Според лидера на "Атака" проверките стресират туристите, тъй като се действа като при терористичен акт.

"Беше съставен един специален щаб към областния управител на Бургас и тук бизнесмените разказват ужасяващи неща. Изсипват се десет души проверяващи всеки ден в заведения, в хотели - МВР, НАП, РДНСК, Митници, започват да искат документи, блокират работата, започват да проверяват личните карти на влизащите в някое заведение, колите им... Все едно има терористичен акт. Всичко това отблъсква категорично хората и тук оплакванията бяха много сериозни. Аз смятам да направя поредица от кръгли маси, дискусии, защото тук хората от бизнеса са смачкани. Тях ги е страх. Те казват: ако сега застана пред камерата ви, утре ще ми дойдат на проверка и ще ми съсипят бизнеса.", коментира Сидеров.

"Искам да проверя тази чрезвичайна комисия, която ходи като някаква болшевишка комисия да тормози бизнеса, да се провери как е съставена, по чие нареждане - Министерският съвет, премиерът участва ли, дал ли е нареждане на областния управител, въобще да се провери по какъв начин тази полицейщина се прилага върху бизнеса. Вицепремиерската работа е да се координира работата между министерствата, не да ходиш като шериф да свикваш щабове и да се притиска бизнеса. Искам да излезе на бял свят защо се прави това, защо избирателно отделни заведения се проверяват, други не. Какво е това - някаква нелоялна конкуренция ли, какво точно, трябва да се разбере.", продължи той.

Попитан дали води война с Валери Симеонов, Сидеров поясни, че си говорят, но Симеонов не приема аргументите му. Сидеров предложи да се направят проверки на концесиите за природни богатства.

"Хайде да ги проверим тях с такъв извънреден щаб, ще предложа, и да видим как се изпълняват концесии, защото има много нарушения. Там щетите за България са стотици милиони. Това за мен е същественото, не толкова децибелите на музиката в някое заведение", обясни той.

Волен Сидеров взе страната на министъра на туризма Николина Ангелкова курортите да се зонират и част от тези зони да подлежат на различна регулация за шума. "Да се знае, че отиваш в парти зона или в по-тиха зона. Ако това се приеме, може би страстите ще утихнат", прогнозира той.

Без промените в закона за приватизацията държавата щяла да загуби 300 млн.

В последните седмици загърбените по време на изборите конфликти между двамата ескалираха. Повод станаха промени в Закона за приватизацията, внесени от депутата от "Атака", които според Симеонов са в полза на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Сидеров не остана длъжен и обвини лидера на НФСБ, че работи за интересите на ДПС.

"В приватизационния закон няма нищо нередно, страшно, лошо. Той регулира приватизацията и не е лобистки", каза още Сидеров.

Той отхвърли и аргументите на своите партньори срещу приетите тази седмица промени в приватизационния закон.

Според НФСБ тези промени помагат на собствениците на "Български морски флот" братя Домусчиеви да си спестят близо 60 милиона лева задължения. Сидеров обаче се позова на експерти от Агенцията за приватизация, които му казали, че ако законът не бил приет, се подготвяла несъстоятелност на БМФ.

"Българската държава има 30% и тя щеше тогава да загуби триста милиона, а не 50. Това ме кара да казвам, че вече съм скептичен, нямам това пълно доверие и ще проверявам всичко", посочи Сидеров.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Болен Сидеров - 20:08, 22 юли

    Декларирам,че нямам конфликт на интереси. Аз почивам на Варадеро, а сметката плащат Божков, Златев и Свинарови/Домусчиеви/.

Напиши коментар

Коментари