вторник, 07 август 2018, 10:10 ч.

Предпоследен от поредицата

ОТ ЗАКЛЕТИТЕ ФЕНОВЕ: Джордж Р.Р. Мартин написал петия роман от сагата "Песен за огън и лед"?

BNews.bg

ОТ ЗАКЛЕТИТЕ ФЕНОВЕ: Джордж Р.Р. Мартин написал петия роман от сагата "Песен за огън и лед"?

Писателят Джордж Р.Р. Мартин – авторът на поредицата „Песен за огън и лед”, на която се базира най-гледаният на всички времена сериал „Игра на тронове”, вече е завършил петия роман от сагата "Песен за огън и лед" - „Ветровете на зимата” и работи по финалния „Мечта за пролет”.

Това, разбира се, е само теория на фенове, споделена в сайта Nedist.com, но в нейна подкрепа работят силни доказателства.

На първо място те посочват, че през 2012 година, преди шест години, Джордж Р.Р. Мартин заявява, че е завършил главите на шестата книга още през 2010 г., но не само това... той смята, че фентъзи романът "Ветровете на зимата" ще бъде публикуван през 2014 година и да – това беше преди четири години.  

В началото на 2015 година пък той каза, че смята, че книгата ще бъде завършена само след няколко месеца. По-късно същата година той заяви ще тя ще бъде пусната в началото на 2016 г., но това така и не се случи.

През януари 2017 г. пък Мартин обяви, че възнамерява да пусне „Ветровете на зимата” по-късно същата година, но тя мина и това отново не стана. Сега той смята, че романът ще бъде отпечатан не по-рано от 2019 година.

Със сигурност има нещо странно в това, което се случва. Феновете са на мнение, че Джордж Р.Р. Мартин е притиснат от телевизионната поредица „Игра на тронове”, която стартира по мотиви от книгата му, но се разви по съвсем различен начин. Затова и конспираторите смятат, че той ще пусне за печат романа едва, когато и последната серия на култовата сага бъде излъчена. Новият 8 сезон на сериала пък се очаква най-късно през лятото на следващата 2019 година.

За феновете остава утехата, че през ноември ще излезе книгата "Огън и кръв", която разказва историята на рода Таргариен, а действието се развива 300 години преди това в "Песен за огън и лед", съобщава Канал 3.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари