сряда, 08 август 2018, 20:01 ч.

Близо половин милион лв.

Синът на Костинбродския давал 10 кг хероин за главите на двама прокурори?

BNews.bg

Синът на Костинбродския давал 10 кг хероин за главите на двама прокурори?

Заплашените с убийство прокурори Емил Галипонов и Георги Мойсев вече се движат с охрана, забеляза БЛИЦ. За сигурността на магистратите са се погрижили от Бюрото за защита на свидетели към Главния прокурор. Преди седмици стана ясно, че обвинителите са под сериозен риск.

10 кила хероин награда обещал Стефан Гевгелийски на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, за да бъдат ликвидирани двамата прокурори, както и шефът на сектор „Убийства“ в Главна дирекция „Национална полиция“(ГДНП) Михаил Наумов, Алексей Василев и Даниела Димитрова от СДВР.

Информацията се разбра от свидетелските показания на двама мъже пред съдия от Специализирания наказателен съд. Цената на дрогата, в която щяла да бъде платена мократа поръчка по цени на черния пазар е около 450 000 лв.

Според въпросните свидетели, чиито имена са скрити зад номера, мократа поръчка била дадена лично от Гевгелийски на групата на сина на Йоско Костинбродския – Иван. Физическото ликвидиране на мишените било обсъждано на маса в кафене в ж.к. „Надежда“, твърдят още свидетелите със скрита самоличност. Според показанията им, Пендака е трябвало да се погрижи за изпълнението на поръчката в най-кратки срокове.

Показания по делото са дали и полицейски служители. Сред тях е и една от мишените на групата – Даниела Димитрова от СДВР.  Полицията продължава да издирва Йоско Костинбродския съвместно с партньорите си от службите в Европа. Главорезът е наричан капитан на националния отбор по убийства сред прокурорите.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари