петък, 10 август 2018, 15:40 ч.

Само в Bnews

Чумата по овцете и козите започва все повече да мирише на далавера и корупция!

BNews.bg

Чумата по овцете и козите започва все повече да мирише на далавера и корупция!

По-интереснето е, че фирмата изпълнител е с предмет на дейност за продажба на компютри, хардуер и периферни устройств.

Оказва се, че Българската агенция по безопасност на храните е обявила на 7 август обществена поръчка .  Тя е за доставка на "диагностични ветеринарномедицински средства за чума по дребните преживни животни".

По-интереснето е, че фирмата изпълнител е с предмет на дейност за продажба на  компютри, хардуер и периферни устройств. Още по- интересное е, че това е единствената фирма отговаряща на условията за доставка. Веднага възниква резонен въпрос, а с какви тестове са взимани пробите на избитите хиляди животни в Странджа?

Кой е вносителя и притежавал ли е съответните лицензии? Всъщност най-важния въпрос е имаше ли въобще чума или някой прокара поредната корупционна схема на гърба на дребните животновъди от Странджа планина? Прави впечатление, че фирмата вносител е регистрирана в края на месец юли 2018 г., което още повече засилва съмненията за корупция.Видът на обществената поръчка е договаряне без предварително обявление.

Тя не е разделена на обособени позиции, а прогнозната стойност за нейното изпълнение е 336,184 лв. Защо процедурата е договаряне без предварително обявление?

Мотивът на БАБХ е, че е необходимо неотложно възлагане на обществената поръчка, тъй като има "наличие на изключителни обстоятелства и не е възможно да бъдат спазени сроковете, вкл. съкратените, за открита, ограничена процедура или състезателна процедура с договаряне".

Както се казва може да се краде, може да се съсипват хиляди животновъди, ама е по закон? Ало прокуратурата, спите ли? Или сега е важен само Митьо Очите?
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Стелин Николов - 10:52, 12 авг.

    Вие чак сега ли загряхте, че тая "чума" я измислиха да прикрият далаверите за милиони?

Напиши коментар

Коментари