четвъртък, 16 август 2018, 16:30 ч.

Варненският окръжен съд

Арест за кипърец, търсен в родината си за измами за близо милион евро

BNews.bg

Арест за кипърец, търсен в родината си за измами за близо милион евро

Предлагал имоти в България, но изчезвал с парите на лековерни купувачи.

Варненският окръжен съд остави в ареста кипърския гражданин Георгиос М., търсен в родината си за измами в особено големи размери, съобщиха от пресцентъра на съда. Схемата му е била свързана с нашата страна.

Според обвинението на кипърските власти през периода 2008-2016г., в качеството си на собственик на фирма за покупко-продажба на недвижими имоти "Georgios Manoli And Sons Real Estate", придобил чрез измама сумата от  914 280 евро от петима местни граждани.

Обвиненият заявявал на потенциалните купувачи, че притежавал изгодни имоти за продан в България – Каварна и Шабла. След като получил сумата, издирваният обещал на купувачите, че на по-късен етап ще им издаде документи за собственост върху имотите, които така и не издал.

В друг случай издирваният получил сума пари срещу обещанието, че ще съдейства на жертвите при инвестирането им в имоти на територията на България. След време обаче станало ясно, че сумата не била инвестирана, a Георгиос дал обещание да върне предоставената му сума. Парите така и не били върнати.

На други жертви издирваният издал 15 чека за покриване на дълговете, но чековете били от закрита банкова сметка.

След издаване на Европейска заповед за арест, Георгиос М. бил задържан във Варна на 14 август.

Мъжът ще изчака под стража разглеждането на искането за екстрадицията му. Ако бъде признат за виновен, „бизнесменът” ще получи до 14 години лишаване от свобода.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари