неделя, 19 август 2018, 15:20 ч.

Впрегна сили

БОРИСОВ С ТЕЖКИ ОБЕЩАНИЯ! Търси съдействие от българските евродепутати за помощ на ужилените от “Олимпик”!

BNews.bg

БОРИСОВ С ТЕЖКИ ОБЕЩАНИЯ! Търси съдействие от българските евродепутати за помощ на ужилените от “Олимпик”!

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка със застрахователния казус около фалита на дружеството "Олимпик". Борисов е на инспекция на ремонтните дейности в Стара Загора.

Припомняме, 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователни дружество "Олимпик". Българите са заставени от родните закони да сключат нова полица с друго дружество от 18 август, събота. От МВР обявиха, че ще дадат "известен" гратисен период на водачите, които са "изгорели" от фалита на дружеството. Ако пътните полицаи установят водач с полица към "Олимпик", "в първите няколко дни" те само ще предупреждават, без да пишат сурови актове.

От Комисията по финансов надзор (КФН) пък обявиха, че финансовите щети на българските водачи вследствие на фалита на застрахователя са около 9.35 милиона лева. Щетите са по-ниски, заради сключването на полици на разсрочено плащане.

Премиерът заяви, че още утре ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор. На срещата ще се обсъди ситуацията, а страните трябва да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство по подобни казуси.

"Така или иначе това би било опасен инцидент - ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера", добави още премиерът.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Мама миа - 18:32, 19 авг.

    Ще иска законови промени от европейския парламент по казуса. Навремето имаше лаф между приятелки " пратих го за зелен хайвер". Та и нашият премиер си е спомнил тази приказка.

Напиши коментар

Коментари