понеделник, 20 август 2018, 12:12 ч.

Мръсни схеми

СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! Реформаторка и партньорка на ГЕРБ представител на фалиралото застрахователно дружество "Олимпик" за Южна България е сключвала съмнителни договори

BNews.bg

СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! Реформаторка и партньорка на ГЕРБ представител на фалиралото застрахователно дружество "Олимпик" за Южна България е сключвала съмнителни договори

Етиката изисква да отбележим, че при обсъждането и гласуването на офертите Пепа Деведжиева си е направила отвод- така пише и в закона, така че това изобщо не е жест на добра воля, а е нещо задължително.

Общинската болница “Свети Мина”, която е в практически фалит и около която в Пловдив не стихва вече втора година, е клиент на фалиралото застрахователно дружество “Олимпик”. Такива са още три диагностично- консултативни центъра- ДКЦ1, ДКЦ4 и ДКЦ7.

Дотоку нищо нередно за обикновения читател, зрител и гражданин. Четирите здравни заведения са общинска собственост- техен принципал е Община Пловдив.

Заместник- председател на Общинския съвет под тепетата, който всъщност решава кой и какво ще се случва в болницата и поликлиниката, е Пепа Деведжиева от квотата на разпадналия се на миниатюрните си съставни части Реформаторски блок и по- точно от ДСБ. Дотук също нищо нередно, ако Пепа Деведжиева не е представител на завляклата 200 000 души застрахователна компания за Пловдив и цяла Южна България.

На територията на Южна България още една болница е изгоряла в “Олимпик”- тази в Кърджали. Пирогов също се оказва, че е клиент на фалиралата компания .

И тук изниква логичния въпрос “Как?”. Как една фирма, представлявана от заместник- представител но Общински съвет, печели апетитни договри да е застраховател на общинска собственост, как и по какви критерии директорите на здравните заведения са се ръководили и събирали офертите преди сключването на застраховките, как са преминали обсъжданията в Медицински съвет на ДКЦ- то и били ли са те предрешени?

Етиката изисква да отбележим, че при обсъждането и гласуването на офертите Пепа Деведжиева си е направила отвод- така пише и в закона, така че това изобщо не е жест на добра воля, а е нещо задължително. Въпреки всичко съмненията за предрешеността на избора и за използвано влияние от страна на мениджъра на дружеството за Пловдив и Южна България остават. Защото фирмата, представлявана от заместник- председателката на Общинския съвет в Пловдив Пепа Деведжиева печели и сключва договори с общинска собственост, които договори към момента са невалидни.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари