понеделник, 20 август 2018, 12:24 ч.

След фалита

ЗАРАДИ "ОЛИМПИК": Цацаров прати поркурори и ДАНС на проверка в КНФ

BNews.bg

ЗАРАДИ "ОЛИМПИК": Цацаров прати поркурори и ДАНС на проверка в КНФ

Снимка: BNews

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция “Национална сигурност”.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършването на проверка по повод прекратяването на дейността на клона на “Олимпик” у нас, съобщиха от прокуратурата.

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на комисията, на ресопния й заместник- председател, ръководещ управление “Застрахователен надзор”  и на това управление, по отношение на конкретния застраховател.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на “Олимпик” в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включетилно след издадената забрана Олимпик да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните, се казва още в съобщението на прокуратурата.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция “Национална сигурност”.

В момента шефът на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е на среща при премиера Бойко Борисов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 13:06, 20 авг.

    късно е цацаров,заека мина баира,това,трябваше да стане,преди "Олимпик"да почне дейността си в България.

  • Замитане под масата - 12:52, 20 авг.

    Цацаров се събудил от вечната си летаргия. И какво от това ? Едно голямо нищо. Както с КТБ. Липсва какъвто и да е контрол върху институциите. Понеже всички чиновници са от ГЕРБ, как да контролират себе си. Не става. Тук там изгори някой и го преместят на друга службичка.

Напиши коментар

Коментари