понеделник, 20 август 2018, 16:55 ч.

Официално изявление

ИЗВЪНРЕДНО! Вижте резултата от спешната среща, свикана от Борисов, заради скандала с „Олимпик“ и ужилените с пари българи

BNews.bg

ИЗВЪНРЕДНО! Вижте резултата от спешната среща, свикана от Борисов, заради скандала с „Олимпик“ и ужилените с пари българи

След спешната среща, свикана днес от премиера Бойко Борисов по повод фалиралото застрахователно дружество „Олимпик“, което остави без покритие сключени застраховки на над 200 000 клиенти на компанията в България, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие в МВнР посланика на Република Кипър Мариос Кундуридес. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

 Тя настоя за незабавна среща на експертно ниво между представители на Комисията за финансов надзор (КФН) и кипърското финансово министерство.  „Засегнати са много хора, а все още нямаме официална информация от кипърската страна относно процедурата, по която ще бъдат изплатени обезщетенията“, каза министър Захариева и допълни: „Надяваме се да я получим във възможно най-кратък срок“. 

Финансовият министър обяви кой от КФН трябва доброволно да подаде оставка заради фалита на "Олимпик" и каква ще е следващата стъпка на кабинета  Вицепремиерът информира своя събеседник, че българската държава планира да помогне на засегнатите български граждани.

  „Готови сме да изпратим веднага експерти от КФН в Кипър, както и да приемем ваши специалисти в България, за да изясним проблема и да намерим спешно път за разрешаването му“, допълни Екатерина Захариева.  Указания в този смисъл българският външен министър даде по-рано днес и на българското посолство в Република Кипър. 

На разговора в Министерството на външните работи присъства и председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова, която информира посланик Кундуридес относно тяхно запитване, отправено към кипърското финансово министерство на 7 август, на което все още не е получен отговор. Посланик Кундуридес увери вицепремиера, че ще съдейства за организирането на среща и изясняването на детайлите по случая.  „Не политиците, а хората са на първо място, затова нашите две правителства трябва да направят всичко възможно, за да решим този въпрос“, заяви той. „Отношенията ни с Кипър са отлични и се надявам на вашето съдействие. Това, което трябва да направим, е да реагираме възможно най-бързо“, подчерта Захариева. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари