вторник, 21 август 2018, 18:22 ч.

Има ли виновни?

Скандално: Убиха 4000 животни, а резултати от пробите за чума няма!

BNews.bg

Скандално: Убиха 4000 животни, а резултати от пробите за чума няма!

Резултатите от повторните проби за наличие на чума по дребните преживни животни в крайграничните общини Болярово и Елхово все още не са готови. Заради огнище на заразната болест, в района на Странджа бяха унищожени близо 4000 овце и кози, а стопаните бяха обезщетени по пазарни цени.

В началото на август бяха взети 5100 кръвни проби за наличието на чума в 36 населени места на общините Елхово, Болярово и Стралджа. Фермерите в региона повече от два месеца нямат право да търгуват с животни, както и не им е позволено да предават и млякото.

Дори и всички взети проби да се окажат отрицателни, карантината няма да бъде вдигната, тъй като ветеринарите не бяха допуснати да вземат проби от животните на Тодор и Анна в Болярово и в момента случаят се проверява от Прокуратурата, информираха от Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол, съобщи БНР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари