вторник, 21 август 2018, 20:10 ч.

Разкрити схеми

От президентството за кроежите на агент Шиши: Изборът на нов изтребител е предопределен!

BNews.bg

От президентството за кроежите на агент Шиши: Изборът на нов изтребител е предопределен!

Снимка: Интернет

Съмнения за предопределяне на изхода от състезанието за придобиване на нов изтребител изрази главният секретар на президента Румен Радев Димитър Стоянов. Повод е съобщение за скорошно пътуване до Съединените щати на делегация от Министерството на отбраната. 

Съмненията на Димитър Стоянов са подхранени от факта, че делегацията се води от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Стоянов припомни, че през 2016-та година - точно преди изпращането на искането за предоставяне на оферта, заместник-министър Запрянов също е посетил Съединените щати. 

"Не се ли подлага на риск самият конкурс за придобиване на нови самолети? Не се ли погазват принципите за равнопоставеност и конкурентост между всички участници в конкурса?" - пита още главният секретар на президента Румен Радев.

В актуализирания проект, парите за който парламентът одобри преди два и половина месеца, фигурират всички отпаднали оферти за стари и нови самолети. От Министерството на отбраната уточниха, че делегацията заминава за Съединените щати по покана на американската страна. Очакват и покана от другите държави, проявили интерес към запитването. 

По първоначална информация отговорите на новото българско запитване за оферти за изтребители ще бъдат отворени в началото на октомври. Сделката за до 8 изтребителя е на стойност милиард и 800 милиона лева с ДДС, платима за няколко години, предаде БНР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари