четвъртък, 20 септември 2018, 9:10 ч.

Съдебният акт на втората инстанция не прозвуча убедително, заяви адвокат Мосинов!

АФЕРАТА „КАРНОБАТ”: Говори адвокатът на сина на кмета на града!

BNews.bg

АФЕРАТА „КАРНОБАТ”: Говори адвокатът на сина на кмета на града!

„На Иван Димитров, може би, от държавното обвинение му е отредена една роля, която е необходима, за да се сформира така наречената „престъпна група” и да се повдигнат и поддържат обвиненията.  Спрямо него няма необходимия минимум от доказателства за обосновано предположение, за да се наложи тази най-тежка мярка”. Това заяви в ефира на NOVA Евгений Мосинов, адвокат на Иван Димитров, син на кмета на Карнобат.

Димитров беше задържан на 6 септември  при  операция на специализираната прокуратура в града. Той беше един от арестуваните, заедно с алкохолния бос Миню Стайков. Според следствието акцията е била планирана, след като в средата на юли отново при операция на специализираната прокуратура в Карнобат беше разбита нелегална фабрика за цигари.

„Не искам да го наричаме „сина на кмета”. Наказателната отговорност е лична, подобен израз създава натрапчиви внушения за определящата роднинска връзка”, заяви адвокат Мосинов.

Адвокатът обясни, че на 6 септември на Димитров му е повдигнато обвинение за участие в престъпна група с още 7 лица, която функционирала от 2009 г.

„Ролята на Иван Димитров беше само за държане и разпространение на акцизни стоки, цигари без бандерол в склада в град „Карнобат”. По-късно беше добавено и обвинението, че е държал и съхранявал акцизните стоки”, заяви Мосинов.

Според Мосинов съдебният акт не е звучал убедително и е имало фактологически грешки.

„Иван Димитров не е намерен при реализацията на 18 юли в имота, той е бил в къщи и когато е потърсен от органите на разследването, той е оказал пълно съдействие. В съда в определението беше казано, че има съпричастност, защото е отключил помещенията. И това не е вярно. Когато оказваш съдействие на полицията, това означава ли вина?”, попита адвокатът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари