петък, 21 септември 2018, 17:51 ч.

Три дни

Троян в приятно опиянение - започва Балканският фестивал на сливата

BNews.bg

Троян в приятно опиянение - започва Балканският фестивал на сливата

С традиционното шествие предвождано от гайдари в  Троян тази вечер се открива Българският фестивал на сливата, който представя местните традиции и занаяти и ще продължи до 24 септември.

Фестивалът се провежда паралелно и в Националното изложение на занаятите в село Орешак , посочи кметът на Троян Донка Михайлова:

„Едно събитие, което българите свързват с прословутата троянска сливова ракия. Ще запалим казаните и всички наши гости ще могат да опитат от първака заедно с традиционни троянски мезета за сливова ракия. Ще видят как се вари известният троянски сливов мармалад.“

Над сто майстори занаятчии ще участват в Улицата на занаятите, а в Националното изложение в Орешак ще демонстрират и уменията си по грънчарство, тъкачество и дърворезба.

„Само членове на задругите на майсторите и произвеждат уникати“.

По време на тридневния фестивал е предвидена и разнообразна музикална програма, съобщи БНР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари