събота, 22 септември 2018, 13:55 ч.

Една майка, бореща се за справедливост за българските деца

Адвокат Златина Петрова пред Бареков и Байрактаров: Нито една партия не намери смелост да застане зад един законопроект, който не дава нищо друго освен едно малко по- достойно съществуване на сираците, останали без пенсия!

BNews.bg

Адвокат Златина Петрова пред Бареков и Байрактаров: Нито една партия не намери смелост да застане зад един законопроект, който  не дава нищо друго освен едно малко по- достойно съществуване на сираците, останали без пенсия!

Гост в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излачва всяка събота от 10:30ч. по телевизия "Евроком" бе адвокат Златина Петрова - една майка бореща се за справедливост за българските деца и децата сираци.

Петрова разказа, че след подкрепата, която е получила от Мая Манолова и след множеството срещи с най-висшестоящите, за момент е повярвала, че има работещи министерства, компетентни хора и политически партии, които застават зад интересите на гражданите.

В последствие обаче се оказа, че нито една партия не е намерила смелост да застане зад един законопроект, който  не дава нищо друго освен едно малко по- достойно съществуване на сираците, останали без пенсия, коментира тя. 

По повод наследствената пенсия, Петрова заяви, че същата е фиксирана на база на стажа, който има родителя. 

"Законопроектът, която бе внесен от Мая Манолова в парламента и от мен, очакваше да бъде подписан. "Обединени патриоти" го внесе за разглеждане и след това го оттегли", коментира майката този така срамен акт на Патриотите.

Гостенката в студиото на Бареков и Байрактаров отправи запитване към господа депутатите: 

"Защо едно дете сирак, живеещо само с един от родителите си, трябва да бъде лишено от въпросната помощ, понеже родителя му е квалифициран, работи на по - висока длъжност и доходът му е 902 лв. например? (тъй като законът не позволява получаването на пенсия, ако доходът надвишава 450 лева на член на семейството).

"Не виждам логика да се прави връзка между грижата за децата и дохода на родителя", заяви Петрова.

Гостенката обърна внимание и на едно противопоставяне на законите:

"Не може в единия закон да пише, че получаването на детски надбавки за децата сираци се осъществява без оглед да дохода на родителя и в същото време нашите депутати да вкарат нов закон, в който новата социална помощ за децата сираци зависи от подоходен критерий за 450 лева"

Петрова продължи с благодарности към всички българи, които застанаха зад каузата й и към Мая Манолова, която е помогнала много и е вложила много енергия за реализирането на всичко това.

"Аз няма да спра дотук!", заяви борбената майка.

Тя опроверга твърденията,че получава парично възнаграждение за тази си активност, както и подмятанията, че се готви за влизане в политиката:

"Никой не ми плаща и няма да влизам в политиката! Дори не искам да влизам в Парламента! Гнус ме е!", завърши адвокат Петрова. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари