неделя, 23 септември 2018, 14:00 ч.

Групата търсела съкровище

РАЗКРИТИЯ! Адвокат водил групата, нахлула в Роженския манастир

BNews.bg

РАЗКРИТИЯ! Адвокат водил групата, нахлула в Роженския манастир

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Опитът за вандалски грабеж  в Роженския манастир е бил ръководен от 44-годишния юрист от Сандански Стефан Матеев, обяви пред съда в Пловдив прокуратурата. Той беше задържан за постоянно в ареста заедно с друг  негов съучастник.

Другите двама,които са непълнолетни, бяха пуснати под надзора на инспектор от Детска педагогигечска статия. Прокуратурата в Сандански поиска  четиримата да останат в  ареста, тъй като престъплнието им е предварително планувано.

На 18 септември те  атакували Роженския манастир и са извършили грабеж над игумена като са го завързали и са му взели мобилния телефон. Групата търсела съкровище.

Задържаният юрист, според прокуратурата, имал водеща  организационна роля. За намерения пистолет в дома му  той  обясни, че го намерил преди дни в парка в Сандански, имал намерение да го предавана на полицията, но забравил. 

Според прокуратурата той е ръководел всичко, дал им е тиксо, обяснил как да го завържат –така твърдят, обясни Пенко Ненков, адвокат на задържания юрист Стефан Матеев.

Ненков твърди, че доказателства в тази насока няма и клиенът му не бил на  мястото, където твърди прокуратурата.

Арестуваният адвокат  единствен от групата, отговорна за нападението над манастира,  носел маска на лицето. Другите участници са заснети  от охранителни камери.

Решението на съда  може да бъде обжалвано в тридневен срок.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари