неделя, 23 септември 2018, 15:00 ч.

Скандално!

Откриха таен кран за точене на етилов алкохол в един от складовете в Карнобат!

BNews.bg

Откриха таен кран за точене на етилов алкохол в един от складовете в Карнобат!

Открит е нерегламентиран кран за точене на етилов алкохол в склад край Карнобат. Това съобщи зам.-директорът на агенция „Митници“ Юлиян Мирков.
 
От него може да се източва етилов алкохол, без това да бъде контролирано с измервателни средства.

Засега не е ясно нито какво количество недеклариран алкохол е преминало през този кран, нито кога е поставен.
 
Алкохолът е годен за употреба, заяви Мирков, а дебитът на тръбата зависи от това колко е отворен кранът.
 
Щетите за бюджета могат да са големи, защото за 100 л етилов алкохол се дължи 1000 лв. акциз.

От агенция „Митници“ настояват складовете да останат затворени, въпреки протестите на работещите, за да се запазят доказателствата за нарушенията, а наказанието може да бъде и отнемане на лиценза.
 
Дадена е възможност гроздовата реколта да се приема и съхранява, за да не бъде унищожена, уточни Юлиян Мирков.

„Агенция "Митници" е дала разрешение да се внесе гроздовата реколта в данъчния склад за съхранение, за да не се похаби като качество, също така никой не е казал, че служителите на комбината не могат да ходят на работа, единствено има категорична забрана да се извежда готова продукция“, заявил Мирков.
 
Служителите от "Винпром Карнобат" на бизнесмена Миню Стайков, задържан в ареста заради обвинения в данъчни престъпления и пране на пари, излязоха днес за трети ден на протест с искане да бъдат върнати на работните им места. Протестиращи носеха плакати "Ние не сме престъпници". Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари