неделя, 23 септември 2018, 15:20 ч.

Искат да се върнат на работните си места

Протестиращи работници от „Винпром Карнобат“ блокираха важни пътни артерии!

BNews.bg

Протестиращи работници от „Винпром Карнобат“ блокираха важни пътни артерии!

Работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно от Карнобат за София. Недоволните протестират трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места.
 
Протестиращи носеха плакати "Ние не сме престъпници". Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно. В трите завода и обектите на фирмата работят повече от 2000 души. Заводите за производство и преработка на алкохол на бизнесмена Миню Стайков са запечатани от служители на Агенция "Митници".

Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че ако фабриките останат затворени, това ще е изключително пагубно за местната община, тъй като тя е зависима от този бизнес.
Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат допуснати до работните им места. Пред портала на производствената база в село Венец също има работници с плакати и знамена. Вчера недоволните блокираха за три часа движението на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена близост до завода в село Церковски.

От управата на "Винпром Карнобат" казаха, че камиони, пълни с грозде чакат пред обектите, а продукцията гниела.

Днес изтича 48-часовият срок, който бе наложен от Агенция "Митници" за запечатването на обектите. Заповедта е обжалвана.

Очаква се Районният съд в Карнобат да излезе с решение дали да бъде удължен срокът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари