сряда, 26 септември 2018, 12:50 ч.

Законодателни промени

КЕВР ще се произнася последна по сделки в енергетиката

BNews.bg

КЕВР ще се произнася последна по сделки в енергетиката

Парламентът прие днес промени в Закона за енергетиката. Чрез тях се облекчава режимът на изграждане на линейни енергийни обекти.

Прието бе Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ да се произнася последна по сделки в енергетиката. Текстът бе приет на второ четене.

Според него Комисията ще се произнася след наличие на разрешение или одобрение на други държавни органи, компетентни да разглеждат сделките.

Според председателят Комисията по енергетика и депутат от ГЕРБ Делян Добрев сега само се уточнява редът, по които ще се произнасят институциите.

„Тази редакция казва, че КЕВР трябва да се произнесе след всички останали комисии“, обясни той.

"С новите промени в Закона за енергетиката КЕВР ще се произнася последна по сделките, но това не означава, че ще има решаващ глас" каза по-късно пред журналисти в Народното събрание Делян Добрев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари