събота, 06 октомври 2018, 13:22 ч.

Само в Bnews

Васил Филипов пред Бареков и Байрактаров за повишението на цените на газа: Народът трябва да се плаши от ниските приходи, а не от високите разходи!

BNews.bg

Васил Филипов пред Бареков и Байрактаров за повишението на цените на газа: Народът трябва да се плаши от ниските приходи, а не от високите разходи!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. на живо по телевизия "Евроком", гост бе Васил Филипов, бивш директор на "Булгаргаз", който коментира ръста в цената на газа.

Запитан дали да очакваме енергиен колапс, заради високата цена на газа, Филипов коментира, че гражданите не трябва да се плашат от големите разходи, а от малките приходи. 

Според него, газът няма да поскъпне драстично и това повишаване в цените само по себе си не е проблем. Лошото е, че народът обеднява прогресивно - заяви Васил Филипов, икономиката ни е в един устойчив необратим упадък.

Гостът сподели притеснения относно нашата енергетика, която той определи като такава с "проблематично бъдеще" и почти няма сектор, който да не е задлъжнял. 

Запитан дали има опасност България да загуби собствената си газопреносна мрежа, Филипов отговори, че такава опасност няма, тъй като няма причина и интерес да води такива преговори. 

По повод отказа да се реализира "Южен поток", гостът определи проекта като "блъф" и изрази съмнения, че турски поток също няма да тръгне. Гостът обясни, че проектът "Южен поток" е неосъществим чисто технически, заради това, че за прокарването му трябва да се създаде високо налягане, а такова не е постигнато никъде до момента. 

Филипов определи твърденията на Путин, че България е лош пример като празни и такива без стойност. 

Гостът завърши с теза, че болшинството от българските политически лидери са "купени" и ангажирани с пари, поради което не защитават националния интерес.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Стефан - 17:11, 14 окт.

    Пратете го тоя да се лекува, ама спешно.

Напиши коментар

Коментари