петък, 12 октомври 2018, 12:43 ч.

Министърка все още

Борисов дойде в парламента и каза какво работи ЛилитУ Павлова, а на майките обеща...

BNews.bg

Борисов дойде в парламента и каза какво работи ЛилитУ Павлова, а на майките обеща...

Лиляна Павлова все още била министър на европредседателството и така щяло да бъде до края на декември 2018 г.

Това каза премиерът Бойко Борисов в парламента на въпрос на червения депутат Антон Кутев. Тя щяла да остане на поста си, докато не докато се извърти тройката България, Австрия, Естония. 

Премиерът добави, че Лиляна Павлова е председател и на Съвета по европейски въпроси към Министерския съвет.

„На Павлова е възложено да координира Седмата годишна среща на страните от Централна Европа и Китай, която се проведе на 6 и 7 юли. Взехме решение тогава да се създаде партньорски център в България, възложено е на министър Павлова да координира работата на този център заедно с китайската страна”, уточни още Борисов. 

В коментар на продължаващия протест на майките на деца с увреждания, които опънаха палатките пред Министерския съвет, премиерът каза, че всички имат право да протестират.

"Това е демокрацията. 150 милиона съм им обещал, взели сме решение и финансовият министър го е подписал писмено", заяви министър-председателят по повод одобрения план-график за приемането на необходимия законодателен пакет.

"Имат основание сигурно, но докато тези срокове не изтекат, няма да коментираме повече", допълни той по повод протеста на майките.

Но припомни, че на договорката с разписаните дати за придвижването на двата закона за хората с увреждания и за личната помощ, но която са присъствали и Мая Манолова, и социалният, и финансовият министър. "Всичко сме подписали", декларира Борисов готовността на държавата да си спази ангажимента. Проектите трябва да се придвижат на 19 октомври в Народното събрание и да бъдат приети преди бюджетната процедура за 2019 г.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари