петък, 12 октомври 2018, 17:30 ч.

Изтеглени от търговската мрежа

1 353 кг храни, 5530 яйца и 6 л сурово мляко са определени за унищожаване

BNews.bg

1 353 кг храни, 5530 яйца и 6 л сурово мляко са определени за унищожаване

Инспекторите са установили и несъответствия по сградния фонд и оборудването или лошо хигиенно състояние в обектите.

Изтеглени от търговската мрежа и насочени за унищожаване са 1 353 кг храни, 5530 бр. яйца и 6 л сурово мляко. Това е резултат от 10 284 проверки през септември в цялата страна, направени от инспекторите от Българската агенция за безопасност на храните.

По време на проверките са издадени 1 081 бр. предписания. Съставени актове за установяване на административни нарушения са 78 бр. Два са обектите с временно преустановена дейност, съобщиха от БАБХ.

Проверени са производствени цехове, обекти и складове за търговия на едро и дребно с храни, и на заведенията за обществено хранене на територията на страната.

Най-честите несъответствия, установени при проверките са пропуски във водените записи, свързани със Системите за управление безопасността на храните, липса на проследимост на предлаганите храни, лични здравни книжки с изтекъл срок на валидност.

Инспекторите са установили и несъответствия по сградния фонд и оборудването или лошо хигиенно състояние в обектите.

Предлагани са храни с изтекъл срок на годност, неправилно съхранявани, некоректно етикетирани, съгласно действащото законодателство. Някои са били без здравна и идентификационна маркировка.

Инспекторите са действали и по 9 сигнали от институции и ведомства, както и по 29 сигнали от фирми и граждани.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари