събота, 13 октомври 2018, 15:40 ч.

Те са на около 4,5 милиарда години

Няколко метеоритни парчета са паднали върху жилищна сграда в Япония!

BNews.bg

Няколко метеоритни парчета са паднали върху жилищна сграда в Япония!

Няколко малки метеоритни парчета са паднали върху жилищна сграда в японския гр. Комаки, префектура Айчи, на 26 септември, предаде БТА.

Метеоритните фрагменти са повредили покрива. Хората в сградата са чули силен звук от удара и тя се е разтресла. След огледа на покрива са намерени три камъка с размер 10, 5 и 4 см. Всеки от тях е бил обгорял от едната страна.

Камъните са взети за експертиза от специалисти на Националния музей на науката. Изводът им е, че това са фрагменти от метеорит на възраст около 4,5 милиарда години. Те имат магнитни свойства и привличат метални предмети. Изследването на образците ще продължи. Японските учени подготвят вписването им в международния регистър.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари