понеделник, 15 октомври 2018, 11:30 ч.

Властта и институциите работят кампанийно

БИВШ НАЧАЛНИК НА ГДБОП ХВЪРЛИ БОМБА: Убийството на Виктория Маринова не е разкрито

BNews.bg

БИВШ НАЧАЛНИК НА ГДБОП ХВЪРЛИ БОМБА: Убийството на Виктория Маринова не е разкрито

Все още не смятам убийството на Виктория Маринова за разкрито, докато не бъде доведен в страната основният заподозрян.

Това обяви Тихомир Стойчев, който е бивш директор на ГДБОП, в сутрешния блок на БиТиВи.

"Защо се хвърля веднага жандармерията? Къде са районният инспектор и оперативният работник, които е трябвало да изследват криминогенната обстановка в района", коментира Стойчев.

Той е убеден, че властта и институциите работят кампанийно.

Припомняме, че българските власти твърдят, че убийството със сигурност е извършено от 21-годишния български гражданин от цигански произход Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

Според социалния антрополог Харалан Александров реакцията след убийството е отражение на ситуацията, в която живеем - на постистина.

"Доверието в институциите е под санитарния минимум, но липсва доверие в реалността", коментира още Александров.

Той определи действията на циганите в Русе като "племенно действие" - цялото племе отговаря за действията/престъплението на един от племето.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Boro - 14:10, 15 окт.

    Трябва да се отбележи, че този път В.Симеонов се изложи много с изказването си, че в България, свободата на словото дори била “слободия” и зависела само от собственика на медията. Щеше да е вярно ако собствениците на големите медии примерно Пеевски, нямаха никакви взаимоотношения с властта. Или ако това, което знаят всички но не смеят да го кажат, беше и на заглавните страници на медиите им. Но уви, слободията в БГ медиите е най вече на клюкарска тематика. Там наистина са номер 1. И само толкова! И как слушайки кретенските им изказвания, да повярваш на версията, че това страшно престъпление е само криминално. Те си ни лъжат безсрамно, когато си искат. Мислят ни за дебили и донякъде с право, щом им слушаме безропотно глупустите и им играем по свирката. Слабото място на българина (да нареди децата) се оказва пагубно! Ами какво правим, когато тези деца ги погубят! Пак ли ще блеем жално, очаквайки вълка, да се съжали над мизерното ни съществуване? Няма ли да го настървим още повече? Кой сега ще посмее да пише за злоупотреби с еврофондове, другарю Симеонов? Или ще кажеш, че ние просто сънуваме един тежък кошмар и скоро ще ни мине?! Аз мисля, че прекалено дълго продължи това и е време, всички да се събудят, докато сме все още живи!

  • - - 13:51, 15 окт.

    Като гледам как дежурните глашатаи експлоатират темата вече цяла седмица, все по-малко вярвам, че става дума "само" за криминално престъпление, което нямало връзка с работата на жертвата. Но всичко ще лъсне, когато се види какво наказание съдът ще наложи няма да наложи на набедения за престъпник или на някой друг и работата както винаги ще се размие. Едно е ясно: играта много загрубя.

  • Кадията - 13:14, 15 окт.

    Прав е! За сега има само заподозрян и дори не е обвинен + квалификациите на "журналюгите" ни, които едвам сричат ... ;)

Напиши коментар

Коментари