понеделник, 15 октомври 2018, 19:50 ч.

До месец ще мисли за обща коалиция

Симеонов оплю Сидеров и Бареков и стана за смях пред Кошлуков

BNews.bg

Симеонов оплю Сидеров и Бареков и стана за смях пред Кошлуков

Коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори - това каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му, има едни такива странни процеси, които обществото не ги приема еднозначно. Нашата коалиция е свързана с участие в парламентарни избори и евентуално участие във властта. Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва, уточни Симеонов.

"На европейските избори догодина може да се явим отделно. Ние сме три партии с три отделни устава и с три различни програми, въпреки че имаме много общо, но сме три различни партии с три различни ръководства и аз държа на независимостта на тези партии. И няма да допусна, който и да било с менторски тон да ми казва какво да прави НФСБ и какво да не прави. До месец ще се вземе решение на национално ниво и след като се обсъди с ръководствата на трите партии и обсъдим кой какво разбира под съвместно явяване на изборите за Европейски парламент.

Коалицията на "Обединени патриоти" е направена за периода на действие на 44-тото Народно събрание и това управление. От там нататък всичко е въпрос на други споразумения, но няма такива още. Може и да се създаде такова споразумение, ако се разберем, допълни вицепремиерът. 

Т.е. може да се явите сами не евроизборите, обобщи водещият, а тоалетното вице отвърна: "Може разбира се, ние сме три отделни партии, с три различни устава, с три различни програми, въпреки че имам изключително много общо, опита да обясни вече рязко видимите разминавания между трите партии."

Той много държал на независимостта на тези три различни партии и нямало да допусне с менторски тон някой да му казва какво да прави с НФСБ.

Водещият Кошлуков се опита да му преведе изказването на Волен Сидеров, че по-скоро го пита дали иска да работят заедно за евроизборите.

Тогава стана ясно, че Симеонов ще му даде отговор до месец, след като се вземело решение на национално ниво и след като ръководствата на трите партии изяснят кой какво разбира под съвместно явяване на евроизборите.

Тук Кошлуков директно му посочи, че както се вижда шансовете не са много големи, но Симеонов се самопредстави като диалогичен човек, нещо, което целокупния български народ досега не е забелязал в грубиянското му поведение.

Това моментално предизвика въпроса дали има шанс за съвместна работа с Николай Бареков, а Симеонов отсече: „О, с Бареков никакъв шанс няма.“

Не посмя обаче да скочи на Сидеров директно и само каза, че Атака е самостоятелна партия и има право да подписва споразумения, които не са свързани с коалиционното споразумение и с участието в тази коалиция. И продължи да се оплита в приказките си:  „Те могат да подпишат за евроизборите с една партия, за местните избори с друга партия.“

Пак бе попитан дали вижда перспектива пред настоящата коалиция и той си призна, че тя е подписана само за действието на 44-то народно събрание и това управление. Дотам.

Водещият се изненада от отговорите му и го попита как управляват заедно, като ще се явяват поотделно на избори, а Симеонов отговори: „Както досега.“

И продължи да се оплита, че може и да създаде такова споразумение с коалиционните си партньори.

"Мен ми е  много интересно как тези консерватори ще приемат една проруска линия на Атака, след като те са в основата на приемането на всички мерки, санкции срещу Русия за незаконното анексиране на Крим и на Донбас, каза заеквайки вече Симеонов.

След тези му излияния Кошлуков го попита за отношението му към украинската църква, за която Симеонов има статуси във Фейсбук.

„Позицията ми е, че Украинската православна църква и патриаршия трябва да бъдат автокефални от Руската църква.

Още няма автокефална, тепърва предстои да стане, го парира Кошлуков -  Не,не, има, има, продължи да се оплита Симеонов.

Няма, отново му каза водещия, а тоалетното вице си знае неговото: „Има три църкви православни, които съществуват в Украйна. Едната е Украинската прлавославна, другата е Украинската автокефална, а третаат не мога да ви я цитирам точно. Но тези църкви, първите две, които ви изброих са най-големите, те трябва да бъдат абсолютно независими. Такова е решението на Вселенския събор от септември месец.“

Тук Кошлуков пак го подбра с въпроса: Кой Вселенски събор?

А Симеоново взе да гледа виновно: „О, извинявайте, не Вселенски събор, а на Патриаршията, на Вселенската партиаршия, партирах Вартоломей изрази позицията, върху него бе осъществен натиск..“

Водещият пак го прекъсна и попита от кого е бил упражнен натиска, Симеонов продължи с мънкането:“ От Руската православна църква, те спряха да го споменават примерно в литургиите, нещо, което един канони такива, които са били приети…но ние подкрепяме едно решение на независимост на Украинската православна църква, защото…“

И  веднага си изпроси въпроса от Кошлуков: "Като намесвате политика в църквата, това  ваша работа ли е? "

 Симеонов вече много оплетен в  несвързаните си приказки, каза: „Да, намесата е много отдавна реализирана. Тя тече с десетилетия. Руската православна църква, която представлява не само православна църква, тя е политически инструмент. Руската прав църква е и политически инструмент лично на Путин. Чрез нея се оказва едно деструктивно влияние в политиката на Украйна. Президентът Порошенко сподели, че службите в украинската църква започват със споменаването на имената на Патрирах Кирил и Владимир Путин. Украйна е във война с Русия и това споменаване внася вътрешен разкол. Защо канонът трябва да бъде спазван стриктно след като църквата се използва за политически инструмент?“, обясни нестройната си теория Валери Симеонов.

 

 

 

                 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари