сряда, 17 октомври 2018, 9:00 ч.

Тежката истина през чуждо око

"Irish Times" за България: Страната на нагласените обществени поръчки и непрозрачни договори и схеми за източване на милиони евро от субсидии!

BNews.bg

"Irish Times"  за България: Страната на нагласените обществени поръчки и непрозрачни договори и схеми за източване на милиони евро от субсидии!

„Най-бързо стопяващата се страна в Европа”. Така е определена България в обширна статия на ирландския вестник Irish Times.

Статията е посветена на нашата страна и е доста, доста задълбочена и интересна.

„Населението на България наброява седем милиона души и се очаква да намалее до 5,4 милиона през 2050 г. и до 3,9 милиона до края на века. България вече е загубила почти два милиона души от 1989 г, когато в нея са живеели 8,9 милиона души.

Подобна тенденция се наблюдава в още осем държави, които са принадлежали към разпадналия се Източен блок. България обаче е едноличен катастрофален пример – на първо място по смъртност и ниска раждаемост, в комбинация с масовата емиграция”, описва вестникът и отбелязва, че страната ни е и най-бедната в Европейския съюз.

„Най-ниската средна заплата в ЕС - 575 евро на месец, най-ниската минимална заплата - 260 евро и най-ниската пенсия - едва 190 евро“, пише още изданието. От там уточняват още, че 17% от българските студенти отиват да учат в европейски страни. В статията е представен и Даниел Кадик, директор на фондация Фридрих Науман, който живее в София.

Той посочва, че има три български действителности – три класи. Хора, вземащи средна заплата, чиито заплати стигат само за сметките, малка средна класа, която живее в предградията на града и висша класа, чиито представители имат луксозни коли и са членове на частни клубове и имат връзки с престъпния бизнес. „Живях в Берлин и никога не видях "Майбах".

В София видях поне три", отбелязва Кадик. Авторът на статията говори и за корупцията: 71-во в световен мащаб, между Южна Африка и Вануату.

В страната има нагласени обществени поръчки, непрозрачни договори и схеми за източване на милиони евро от субсидии.

Отбелязан е и фактът, че в България 81 процента от българите разполагат със собствено жилище, нещо, което го няма в цяла Европа.

„В страната има места, където няма доктор в радиус от 50 км. Трябва да си носиш тоалетна хартия в болницата и още подобни неща”, казва Кадик.

Накрая обаче отбелязва и връзката между българите.

„Много българи, особено сред по-възрастните, разчитат на храната, която самите те отглеждат извън града. Тук семейната връзка е много силна и между роднини и приятели се наблюдава обмяна на помощи заради липса на качествени услуги", е краят на разказа за нашата страна.

Източник: Флагман.бг

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Шерлок Холмс - 11:33, 17 окт.

    Уотсън, нещата са елементарни, под булото на заблудите в България, вече на 111-то място в света по свободата на мисълта, словото и медиите. Държавните на 100% контролирани от Борисов, а частните в преобладаващ % контролирани от Пеевски. Дори тези останали до 100%, пак се контролират от Пеевски, тъй като разпространението им зависи на 100% от “Лафка”. Защо привиканите от Борисов посланици не зададоха нито един въпрос и мълчаливо си тръгнаха? Елементарно, Уотсън! Не е нито от недоумение, нито от неосведоменост, нито от липса на въпроси. А защото знаеха, че за каквото и да питат, Борисов ще ги излъже! Защото освен всичко това, посланиците знаеха, че убитата журналистка Виктория Маринова, в съавторство с Биволъ, разследваше кражби на евросубсидии от фирмата ДЖИ ПИ на Пеевски и кума на Борисов, В. Златев и “реекспортирани” в Русия. Борисов фактически се самоиздАде, като еднолично спря средствата за ДЖИ ПИ, за да няма следствие и да не би да се разплете чорапа. А посланиците знаят, че в правовата държава ДЖИ ПИ са невинни до доказване нa противното от съда, а Борисов действа панически. Посланиците освен това знаят, че намереният “самообесен” сътрудник, отново на Биволъ, Младен Дочев, разплиташе една чудовищна схема за нелегално производство и трафик на изкуствена дрога в Северозападна България. А както знаем, Бойко Борисов фигурира в грамите на посолството на САЩ за амфетамините. Затова беше демонстрираната неприязън на Тръмп към Борисов при протоколната им среща в ООН, а не само заради евентуален “Магнитски” за КТБ и връзките му с Путин, Решетников и Чайка. Елементарно , Уотсън! Нещо повече! Посланиците знаят, че все още недоказаното в съда обвинение на българо-турско-германския циганин прилича по-скоро на търкаляне на топката и замитане на дирите. Както забравената вече, нарочна комисия на МВР-министър Цветанов за разкриване на над 150 знакови убийства на прехода! И до този момент неразкрито нито едно! Защото властта убива нe само журналисти, а и “неправилни” бизнесмени. Посланиците знаят, че през прехода БКП-мафията не само си късаше като гущер, опашката! Властта убиваше т.н.”мутро -бизнесмени”, сътворени за нуждите на БКП-мафията. А днес, чрез дясната БКП-ГЕРБ на Бойко Бекапето, БКП-мафията не си къса вече като гущер опашката, а си сменя кожата, както змията. Елементарно, Уотсън! Мисия невъзможна! Змията колкото и да си сменя кожата, вълкът колкото и да си сменя козината, нравът им остава! Усойници и сабаки на Кремъл! Всичко това и още много други неща са известни на посланиците. Затова мълчаха и вече изпълнили си протоколното задължение, мълчаливо си тръгнаха… Елементарно, Уотсън!

  • Иван Ганчов - 09:56, 17 окт.

    Идете в общ Горна малина и ще се обедите как кмета Ангел Желанов за 3 години стана милионерин по примера на предшественикът си Емил Найденов койтомбеше неколкоко мандата такъв а сега е общински прецедател. И двамцата са заиграват с един художник на порнорисунки, които источва худ. Академиа със разни уш курсове за деца във Долни Камарци и ги храни в ресторантат си с разни прокиснали манджи. Подарява на сам и на там картини на кмета а той фалшифицира документи за собственоста на общинската земя в плзва на тоз Вихрон Попделев. Обштинарите си траят зара ди местенцата им и без закониата не спират. Позор.

Напиши коментар

Коментари