четвъртък, 18 октомври 2018, 16:20 ч.

Мир на праха му

Скръбна вест! Отиде си един от създателите на Медицинския университет в Пловдив!

BNews.bg

Скръбна вест! Отиде си един от създателите на Медицинския университет в Пловдив!

Днес се прощаваме с проф. д-р Христо Миленков-патоанатомът, който остана на поста си в Първомайската болница до преклонна възраст. По този повод неговият последовател доц. Бенямин, пише "Trafficnews.bg".

Анави написа:

„Последният от създателите на Пловдивския Медицински Университет.Изградил Катедра, оставя школа: хиляди лекари, десетки специалисти. Човекът с най-големия трудов стаж в страната: За 65 години през очите, ума и знанията му са минали над 250 000 биопсии. Може би по-точно: съдби! Живя скромно и честно, в хармония с идеите и дълга си."

Професор Христо Миленков е медицински феномен, не само защото въпреки всички трудности и при лошо законодателство, продължава да работи като патоанатом в малка болница каквато е първомайската, а и защото го прави и след 90-те си години, пише Haskovo.net. До края си той бе сред най- добрите специалисти – хистолози на Балканския полуостров.

Поклон пред паметта му!

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари